İsrail, Türk mallarını boykot ediyor

İsrail'de bazı büyük market zincirleri, Türkiye'de üretilen mallara boykot kararı alırken bazıları da konuyu değerlendirdiklerini açıkladılar.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 07:15
Abone Ol google-news

Haaretz gazetesi, büyük market zincirlerinin boykot kararını duyurduğu haberinde boykota katılan zincirler arasında Mega mağazalarını işleten ve Türkiye'den un ve makarna ithal ettiği belirtilen Blue Square şirketinin de bulunduğunu kaydetti.

Blue Square şirketinin, "Türk şirketleriyle ilişkisinin, bir ay kadar önce sorunlu olmaya başladığı ancak son günlerde kesildiği" yönündeki açıklamalarına yer veren gazeteye göre, Blue Square, "Mega zinciri, halkın sesine kulak asıyor ve Türkiye'de üretilen makarna ve un ürünlerini ithal etmekten vazgeçip alternatif kaynakları arayacak" dedi.

Bu arada, haberde açıklamalarına da yer verilen Rami Levy zinciri sahibi Rami Levy, Türkiye'den makarna, kağıt tabak ve ketçap ithal ettiğini anlatırken bu ürünleri kolayca Çin'den alabileceklerini söyledi.

Buna karşın, Brand for You Ceo'su Rafi Sheffer, Türk üreticileriyle bağları konusunda henüz bir karar almadıklarını belirtirken İsrail'in en büyük market zinciri olan Super Sol ise, Türk şirketleri ile ilişkilerini değerlendirmekte olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler