'Karşı karşıya kalınan durumdan hoşnut değiliz'

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye'nin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Konferansı'nda Aplikasyon Komitesi gündeminde bulunmasından hoşnut olmadıklarını belirterek, ''Kara Liste'nin bütün dünyada ortadan kaldırılmasını sağlayacak, işçi ve emekçilerin hak ve özgürlüklerinin tam olarak tanındığı bir dünya istiyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 12:18
Abone Ol google-news

DİSK'in Şişli'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Cenevre'de yapılan konferansta, ILO Aplikasyon Komitesi'nin Türkiye'den taleplerde bulunduğunu söyledi. Aplikasyon Komitesi'nin, Türkiye'den ''yapılacak yasal düzenlemelerle ilgili nihai tarihleri açık ve net olarak belirlenmiş bir eylem planını çıkarmasını, 2821, 2822 ve 4688 sayılı yasalarla ilgili reformlar ile bu reformların eksiksiz ve ayrıntılı bilgileri ve bunların yanı sıra Anayasa reformu ile ilgili bilgileri ILO'ya vermesini, ILO'nun daimi yardımını kabul edeceğini taahhüt etmesi, bu yılın sonunda elde edilen sonuçları uzmanlar komitesine sunmasını'' istediğini ifade eden Çelebi, Türkiye'de sendikal hak ve özgürlüklere ilişkin önemli adımların atılmadığını savundu.

Hükümetin, Türkiye'nin Aplikasyon Komitesi gündeminde olmasından hiç bir ders çıkarmadığını ileri süren Çelebi, şöyle konuştu: ''Biz Türkiye'nin böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmasından asla hoşnut değiliz. 'Kara liste'nin bütün dünyada ortadan kaldırılmasını sağlayacak, işçi ve emekçilerin hak ve özgürlüklerinin tam olarak tanındığı bir dünya istiyoruz. Amaç, herkese insan onuruna yaraşır iş değil. Amaç, işsiz sayısını düşük göstermek, istatistiklerde oranı aşağılara çekmek. Peki bu nasıl olacak? İnsanlar güvencesiz, düşük zamanlı, en kötü koşullarda, sendikasız ve asgari ücretin de altında çalışacaklar ve ayda bir saat çalışsalar bile işsiz sayılmayacaklar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler