Çekirdeksiz narda kalite arttı

Yağmurların erken yağması Bu yıl hasadı devam eden çekirdeksiz narda kalitenin ve verimin geçen yıla göre daha yüksek olmasını sağladı. Antalya Gazipaşa Tarım İlçe Müdürü Hasan Aslan, yaptığı açıklamada, Gazipaşa'da 900 dekar alanda nar üretimi yapıldığını ifade etti.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 14:26
Abone Ol google-news

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde ağırlıklı olarak çekirdeksiz nar üretimi gerçekleştirildiğini belirten Antalya Gazipaşa Tarım İlçe Müdürü Hasan Aslan, yıllık 800 tonluk nar üretiminin yüzde 80'ini çekirdeksiz narın oluşturduğuna dikkati çekti.

Aslan, ''Bu yıl yağmurların erken yağması nedeniyle çekirdeksiz nar hem kaliteli, hem daha verimli. Çekirdeksiz nar pazar problemi olmayan bir ürünümüz. Sofralık olarak tüketiliyor. Gazipaşa'nın çekirdeksiz narı hızla Türkiye genelinde tanınıyor'' dedi.

Çekirdeksiz nar üretiminin yapıldığı Yeşilyurt köyü Muhtarı Mustafa Ateş de, bu yıl narın daha kaliteli olduğunu ifade etti.

Çekirdeksiz narın tanesinin 600 gram - 1 kilogram geldiğini anlatan Ateş, şöyle konuştu:
''Özellikle hediyelik diye tabir ettiğimiz, 1 kilo civarında ağırlığı olan çekirdeksiz narın kilosu, 2 YTL'ye kadar alıcı buluyor. Daha ufak, 400 ile 600 gram arası değişen narlar, kalitesine göre 1 YTL ile 1,5 YTL arasında satışa sunuluyor. Köyümüzün kaliteli ve içi kan kırmızı narını bilen tüccarlar, buraya kadar gelip nar alıyorlar. Narımız pazarlarda alıcı beklemiyor, dalında pazar buluyor.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler