"Teklifin Ankara Büyükşehir Belediyesi borçlarıyla ilgisi yok"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kentsel dönüşüm alanlarını genişleten teklifin, Ankara Büyükşehir Belediyesi ya da başka bir belediyenin borçlarıyla ilgili bir düzenleme olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 16.06.2010 - 16:45
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda, belediyelerin kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulayacağı alanların genişletilmesini öngören teklif üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akdağ, KÖYDES'le başlayan ve BELDES'le devam eden yatırımların, nüfusu 10 bine kadar olan yerler için denkleştirme ödeneği altında devam edeceğini söyledi.

Belediyelerin gelirlerini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Akdağ, Mersin'in Tarsus İlçesi ya da başka bir yerin il olması için herhangi bir çalışma olmadığını kaydetti.
Bakan Akdağ, terör örgütünün karakollara yaptığı hain saldırıları lanetle kınadığını ifade ederek, Hükümetin, Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte yürüttüğü terörle mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

''Teklif, Ankara Büyükşehir Belediyesi ya da başka bir belediyenin borçlarıyla ilgili bir düzenleme değildir'' diyen Akdağ, düzenlemenin, kentsel dönüşümü kolaylaştırmak için getirildiğini belirtti.

Recep Akdağ, nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin tüzel kişiliklerinin devam ettiğini ifade ederek, ''AK Parti iktidarı, insanı öncelikli ele alan iktidardır. Biz parayı insana hizmetin bir aracı olarak görmekteyiz'' dedi.

Teklifin görüşmeleri 1. madde üzerinde sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler