Erdoğan: Her türlü bedeli ödemeye hazırız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkâri'de terör örgütünün saldırısı sonucu 8 askerin şehit olması, 14 askerin de yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Devletimiz, ülkemizin istikrarına kasteden bölücü fitnenin mutlaka üstesinden gelecektir. Bu çerçevede her türlü bedeli ödemeye de hazırız" dedi.

Yayınlanma: 19.06.2010 - 10:55
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de terör örgütünün saldırısı sonucu 8 askerin şehit olması, 14 askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı gönderdi. Olaydan duyduğu üzüntüyü belirten Başbakan Erdoğan, her devletin olduğu kadar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin de birlik ve bütünlüğünü koruma hakkı bulunduğuna dikkat çekti. Başbakan Erdoğan, Devletin bu hakkını kullanmada hiçbir tereddüde mahal vermeksizin, terörle mücadeledeki kararlılığını sonuna kadar sürdüreceğini belirtti.

Bu tür hain saldırıların mücadeledeki kararlılıklarını asla etkilemeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Hangi güçler adına taşeronluk yaptığı aziz milletimiz tarafından yakından bilinen terör örgütü yok edilinceye karar mücadelemiz devam edecektir" dedi.

"Devletimiz, kahraman şehit ve gazilerimizin eşsiz fedakârlıkları, milletimizin sağduyusu ile birlik ve beraberliğine, ülkemizin istikrarına kasteden bölücü fitnenin mutlaka üstesinden gelecektir" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu fitneyi bertaraf edecek kudret ve iradeye sahibiz. Bu çerçevede her türlü bedeli ödemeye de hazırız. Acımız ne kadar büyük olursa olsun; soğukkanlılığımızı kaybetmeden, kardeşlik hukukumuza halel getirmeden, aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizle beraber mutlaka neticeye ulaşacağız. Milletimizin vatan sevgisinin ölümsüz örnekleri olan kahraman şehitlerimizin eşsiz fedakârlıkları ve aziz hatıraları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine, milletimize ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim." 

 

Başbakan Erdoğan'dan milliyetçi tepkilere uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetin, her alanda terörle çok boyutlu mücadelesini sürdürürken, güvenlik güçlerinin de terör örgütüyle amansız mücadelesini hız kesmeden sürdüreceğini belirterek, "Bu süreçte devletimizin, hükümetimizin, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin moralini bozmaya, yılgınlık ve ümitsizlik aşılamaya, birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yol açabilecek söylemlerden, eleştiri ve yorumlardan özenle kaçınılmalıdır" dedi. Erdoğan, bu acılı atmosferden siyasi sonuçlar devşirmeye kalkışmanın, bu milli meseleyi günü birlik parti çıkarları için polemik malzemesi haline getirmenin, kırıcı ve tahrip edici eleştirilerde bulunmanın, terör örgütünün amaçlarına hizmet eden büyük bir sorumsuzluk olacağını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hakkâri'de meydana gelen terörist saldırı ve sonrasında ortaya konulan yorum ve değerlendirmelerle ilgili bir açıklama yaptı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan, Cumartesi gecesi saat 02.00 sularında Hakkâri- Şemdinli'de, Irak hudut bölgesinde görevli bir sınır bölüğüne bir grup terörist tarafından gerçekleştirilen terörist saldırıda 8 askerin şehit olduğunu, 14 askerin yaralandığını hatırlattı. Şemdinli'de saldırı sonrası sürdürülen takip ve arama çalışmaları esnasında ise mayın patlaması sebebiyle 2 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını kaydeden Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği bilgiye göre çatışmalarda 12 terörist etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Açıklamasında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, millete, şehitlerin ailelerine ve kahraman güvenlik güçlerine başsağlığı dileyen Başbakan Erdoğan şöyle dedi: "Son dönemde yürütülen yoğun çalışmalar sonucu büyük bir umutsuzluk ve bunalım içine giren terör örgütü, içine düştüğü bu durumdan kurtulmak için hiçbir sonuca ulaşmayacağını bile bile sadece varlığını sürdürdüğünü ispatlamaya yönelik olarak terör saldırılarına başvurmakta ve terörden medet ummaktadır. Türkiye, terör örgütünün dâhil olduğu kanlı ve kirli oyunlara bugüne kadar defalarca şahit olmuştur. Bunların hiçbirinde terör örgütü kanlı emellerini gerçekleştirememiş, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle tüm halkımızın huzuruna ve kardeşliğine kasteden bu kirli oyunlarında başarılı olamamıştır. Bugün bir kez daha terör örgütünün aynı kirli oyunların figüranı olarak kanlı eylemlere yönelmesi, uluslararası ölçekte büyük önem kazanan Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik, toplumsal ve demokratik gelişim sürecini sabote etmeye yöneliktir. Bir başka ifadeyle son günlerde gerçekleşen terör saldırıları, terör örgütünün, Türkiye üzerinde hesabı olan çevrelere kendisinin hala kullanışlı bir enstrüman olduğunu ispat etme çabasından başka bir anlam taşımamaktadır."
 

'Akıttıkları kanda boğulacaklar'

Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlük içinde gelişme ve kalkınma sürecini devam ettirecek, bu tür karanlık emel sahiplerine ve onların maşalarına gereken cevabı verebilecek güce ve dirayete sahip olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bu hain saldırıları gerçekleştirenler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karanlık emellerine ulaşamayacak, akıttıkları kanda boğulacaklardır. Bu tür kanlı saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikametini, hükümetimizin çok yönlü tedbir ve çalışmalarını, ülkemizin huzur ve istikrarını, milletimizin kardeşlik ve dayanışmasını, güvenlik güçlerimizin moral ve azmini bozamayacaktır" dedi.
 

Moral bozulmasın uyarısı

Hükümetin terör örgütüyle etkin mücadelesini sürdürürken, terör örgütünün rahatsızlık duyduğu demokratik gelişmeden hız kesmeyeceğini, yurtta ve cihanda barış mesajları vermeye devam edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: "Türkiye, terör örgütünün amaçları doğrultusunda yılgınlık ve ümitsizliğe düşmeyecek, şiddet sarmalına teslim olmayacaktır. Hükümetimiz, her alanda terörle çok boyutlu mücadelesini sürdürürken, güvenlik güçlerimiz de terör örgütüyle amansız mücadelesini hız kesmeden sürdürecektir. Bu süreçte devletimizin, hükümetimizin, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin moralini bozmaya, yılgınlık ve ümitsizlik aşılamaya, birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yol açabilecek söylemlerden, eleştiri ve yorumlardan özenle kaçınılmalıdır. Bu acılı atmosferden siyasi sonuçlar devşirmeye kalkışmak; bu milli meseleyi günü birlik parti çıkarları için polemik malzemesi haline getirmek, kırıcı ve tahrip edici eleştirilerde bulunmak, terör örgütünün amaçlarına hizmet eden büyük bir sorumsuzluk olacaktır."

Milliyetçilere uyarı

Başbakan Erdoğan, milliyetçi kesime de "Daha önceki dönemlerde defalarca denenen, terörü derinleştirmekten başka netice vermeyen ve bölge halkını bizar ederek (bıktırarak, usandırarak) terörün istismar zeminini güçlendiren usul ve yöntemleri öne sürmek, Türkiye'nin bugün ulaştığı demokratik seviyenin ve çağdaş standartların gereklerini idrak edememektir. Aziz milletimiz engin feraseti ve sağduyusuyla, bu tür sorumsuz ve ciddiyetsiz yaklaşımları en makul ve en vakur şekilde değerlendirmektedir" diye sağduyu mesajı gönderdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cana, ülkenin bütünlüğüne, halkın huzur ve refahına kasteden terör örgütüne karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra milletin yekvücud olarak tavır takınması ve sağduyu içinde kardeşlik mesajı vermesinin dosta düşmana karşı en güzel cevap olacağını kaydetti. Başbakan Erdoğan açıklamasını, "Milletimiz müsterih olsun. Aziz şehitlerimizin yükselttiği bu bayrak yurdumuzun dört bir köşesinde şan ve şerefle ebediyen dalgalanmaya devam edecektir" diye bitirdi.

 

Uğurlama törenine katılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Van'da şehitler için düzenlenecek uğurlama törene katılacak.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan yarın İstanbul'dan Van'a giderek, Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan askerler için Van'da düzenlenecek uğurlama törenine katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler