"Azgınca saldırılara karşı kararlılık gerekir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkâri'deki terör saldırıları üzerine yaptığı açıklamada AKP'nin terörle mücadeleyi zaafa uğrattığını ifade ederek "Terör örgütünün azgınca saldırısı karşısında terörle mücadelenin gerektirdiği kararlılığın, sorumluluğun her seviyede ortaya konulması ve terörle mücadeleyi güçsüzleştirecek her türlü, tutum, davranış, tahrik ve açıklamadan özenle kaçınılması, kardeşliğimizin pekiştirilmesi zorunludur" dedi.

Yayınlanma: 19.06.2010 - 11:09
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkâri'deki terör saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şehitlere rahmet,ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar diledi. Terör saldırısını büyük bir üzüntü ile öğrendiğini bildiren Kılıçdaroğlu, "Mehmetçiğin kanı ve canı pahasına verdiği mücadele ulusal birliğimiz savunma kararlılığımızı göstermektedir. siyasi irade maalesef terörle mücadeleyi zaafa uğratmıştır. Hiç kuşku yok ki dün olduğu gibi bugün de terör örgütüne yönelik olarak sürdürülen mücadele kazanılacaktır" dedi.

Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, huzuruna ve kardeşliğine yönelik haince saldırılara "dur" demenin zamanının gelip geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Terör örgütünün azgınca saldırısı karşısında terörle mücadelenin gerektirdiği kararlılığın, sorumluluğun her seviyede ortaya konulması, ve terörle mücadeleyi güçsüzleştirecek her türlü, tutum, davranış, tahrik ve açıklamadan özenle kaçınılması, kardeşliğimizin pekiştirilmesi zorunludur. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize rahmet, şehitlerimizin ailelerine, Türkiyemize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim."

 

"Terör muhatap alınmıştır"

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hain terör saldırılarını NTV'de değerlendirdi. Baykal, hain saldırılara, askeri ve siyasi yönden bakmak gerektiğini belirterek, "Terör muhatap alınmıştır" dedi.

Baykal, şunları kaydetti: "Askeri yönüyle çok vahim, siyasi yönüyle çok vahim. Terör bölgesinde bir askeri birliğe bu kadar cüretli bir saldırı yapılıp bu kadar şehidin verilmesi gerçekten izah edilmesi gereken bir durumdur. Terör karşısında mücadelenin askeri tertiplerini yeniden gözden geçirmek lazımdır. Malesef uzunca süreden beri, siyasetimiz terörle laubali ilişkiler geliştirmiştir. Terör muhatap alınmıştır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler