"Açılım süreci, terör örgütünü şımarttı"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin başlattığı açılım süreciyle birlikte, terör örgütü ve yandaşlarının şımartıldığını ifade ederek, "Hükümetin bölücülükle mücadelede sergilediği basiretsiz politika sayesinde, adeta terörizm ve bölücülük teşvik edilir hale geldi" dedi.

Yayınlanma: 19.06.2010 - 11:30
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hakkari ili Şemdinli İlçesi Gediktepe mevkiinde bulunan askeri birliğe düzenlenen saldırı üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Koncuk açıklamasında, hükümetin başlattığı açılım süreciyle birlikte, terör örgütü ve yandaşlarının şımartıldığını ve son dönemde kayıpların artarak devam ettiğini belirterek, "Hükümetin bölücülükle mücadelede sergilediği basiretsiz politika sayesinde, adeta terörizm ve bölücülük teşvik edilir hale geldi. AKP'nin, neredeyse sıfır kayıpla devraldığı terörle mücadele, gelinen noktada hemen hemen her gün şehit verdiğimiz; güvenlik görevlilerimizin, ailelerinin ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanamadığı aciz bir sürece dönüşmüştür. Hükümet çevrelerinin, övünerek dillerinden düşürmedikleri açılım, artık anlaşılmıştır ki, PKK açılımı haline dönüşmüştür. Analar ağlamasın sömürüsüyle başlatılan açılım sürecinde gördük ki; ağlayan terörist analarının sayısı azalmış, fakat şehit analarının gözyaşları sel olmuştur" dedi.

Koncuk, dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, devletin bu kadar aciz duruma düşürülmediğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler