"Birçok Yahudi grubu, Türk heyetini boykot etti"

"Neo conlar"a yakınlığıyla bilinen Washington Times, AKP heyetinin Washington'daki temaslarına ilişkin "Filo olayının ertesinde Türkiye'nin Amerikan Yahudi toplumu ile ilişkileri gerildi. Sayın Çelik ve Sayın Kalın ile bir toplantıya davet edilen Yahudi gruplarının birçoğu etkinliği boykot etti" derken Ömer Çelik'in, toplantıya katılmayanların hata yaptığını, ABD'deki Yahudi toplumun reaksiyonunun "çok olumsuz" olduğu sözlerini de aktardı.

Yayınlanma: 21.06.2010 - 08:39
Abone Ol google-news

ABD'nin "neo con"lara yakınlığıyla bilinen Washington Times gazetesi, AKP heyetine başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve heyet üyelerinden Başbakan Başdanışmanı İbrahim Kalın'ın Washington'daki konuşmaları ve açıklamalarına geniş yer verdiği haberinde heyet üyelerinin "İsrail, önemli bir Müslüman müttefiki olan Türkiye'yi kaydedebilir" uyarısını da yansıttı.

Türk heyetinin, "Gazze filosu"na saldırı nedeniyle İsrail'in özür dilemesi gerektiğini söylediğine dikkat çeken gazete, "Filo olayının ertesinde Türkiye'nin Amerikan Yahudi toplumu ile ilişkileri gerildi. Sayın Çelik ve Sayın Kalın ile bir toplantıya davet edilen Yahudi gruplarının birçoğu etkinliği boykot etti" dedi.

Bu bağlamda Ömer Çelik'in tepkisini de yansıtan gazeteye göre, Çelik, toplantıya katılmayanların bir hata yaptıklarını belirtirken, "Yahudi toplumuyla yakın bir ilişki istiyoruz. Ancak Yahudi toplumu, baştan İsrail'in her konuda haklı olduğunu söylemeye başlarsa o zaman dostlarını incitirler" uyarısını yaptı.

Haberde ABD'deki Yahudi toplumun reaksiyonunun "çok olumsuz" olduğunu söylediği belirtilen Çelik"in "Eğer Yahudi toplumu, bizim, doğru tavrı takındığımız bir konuda farklı hareket etmemizi bekliyorsa, farklı hareket edemeyiz" sözlerine de dikkat çekildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler