Kaçak göçmenlerin isyanı sona erdi

Türkiye'de kaçak konumunda oldukları için polis tarafından yakalanarak konuldukları Kumkapı'daki misafirhanede yabancı uyrukluların çıkardığı olay sona erdi. Aralarında Afganistan, Pakistan, Burma, Azerbaycan ve Sri Lanka gibi ülkelerin vatandaşları bulunan kişiler, uzun süredir misafirhanede tutulmalarından dolayı eylem yaptıklarını belirttiler.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 13:13
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, idari işlemler için İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün Kumkapı'daki 4 katlı misafirhanesinde tutulan ve aralarında Afganistan, Pakistan, Burma, Azerbaycan ve Sri Lanka gibi değişik ülkelerden 100’e yakın göçmenin bulunduğu kişilerden bazıları, sabah saatlerinden itibaren demir parmaklıklı pencerelerden süpürge ile plastik yemek tabaklarını dışarı fırlattı.

Battaniye de yakarak dışarı atan yabancı uyruklular, bir yıl gibi değişik sürelerde misafirhanede tutulduklarından yakındılar. Bu kişiler, Türkçe ve İngilizce olarak yazdıkları notları kağıtlara ve plastik yemek tabaklarının üzerine yazarak dışarıdaki gazetecilere attı.

Kendilerine tepki gösteren çevredeki vatandaşlarla da tartışarak dışarıya su atan yabancı uyruklular, bir süre sonra sakinleşti.

Durumun normale dönmesinin ardından bu kişilerin dışarı attıkları malzemeler, temizlik görevlilerince toplandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler