Uluslararası Bayanlar Yelken Kupası

Turgutreis Bodrum Yelken Kulübü'nce (TBYC) düzenlenen ''Uluslararası Bayanlar Yelken Kupası''nda, kategorilerinde Türk ve İsrail ekipleri birinci oldu.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 16:30
Abone Ol google-news

Bodrum'un Turgutreis beldesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Uluslararası Bayanlar Yelken Kupası'' Bodrum-Turgutreis etabıyla tamamlandı. Yarışmada IRC 2 (Yellow) sınıfında İsrail'den Sharon Spinat ''Elan One'' teknesiyle birinci, Türkiye'den Neslihan Karayel ''Rosa Luna'' adlı teknesiyle ikinci ve yine Türkiye'den Pınar Ertör ''Pioneer'' adlı teknesiyle 3. oldu.

Tüm gün yarışları sonunda IRC 1 kategorisinde Deniz Harp Okulu'ndan ''Zıpkın'' teknesi birinciliğe ulaşırken, Sabine Dedeoğlu'nun ''Sollare'' teknesi ikinci, yarışmaya Karma Takım olarak katılan Ans Berg'in ''Sünger'' adlı teknesi ise üçüncü oldu.

Yarışmada ilk üçe giren teknelere ödülleri D-Marin'de düzenlenen törenle verildi. Ayrıca yarışan tüm teknelere, hakem heyetine, basın mensuplarına ve destek veren tüm kurumlara katılım sertifikası ile plaket verildi.

Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, törende yaptığı konuşmada, amaçlarının kadınlara yelken sporunu sevdirmek olduğunu söyledi. Yazgan, ''Ege'de yelken açan kadınlarımız adeta denizde dostluk rüzgarları estirdi. Kıyasıya mücadeleye sahne olan yarışlar renkli görüntülerle son buldu'' dedi.

Bodrum'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve tamamı bayan yelkencilerin katılımı ile yapılan yarışmaya 200 bayan sporcu ve 14 tekne katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler