Bush, Berlusconi ile görüştü

ABD Başkanı George W. Bush, ülkesinin ve diğer ülkelerin, küresel ekonomiyi kurtarmak için sorumlu ve kararlı önlemler aldığını bildirdi. Bush, ülkesiyle dünyanın geri kalanı arasında, finans krizine karşı yapılacak yakın işbirliğinin ''bu acılı krizin aşılmasına'' yardım edeceğini söyledi.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 16:27
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George W.Bush, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi için Beyaz Saray'da düzenlenen karşılama töreninde, dünya bankacılık sistemini mahveden küresel krizden sonra küresel ekonomiyi kurtarmak ve büyümeyi teşvik etmek için herkesin sorumlu ve kararlı önlem almaya devam edeceğini ifade etti.

Ekonomi hakkında iyimser konuşan Berlusconi, Avrupa ülkelerinin, mali krizin önlenmesi konusunda olumlu olmasını umduğu önlemler aldıklarını ve krizin önlenmesi için her türlü araca ve imkana sahip olduklarını ifade etti.

ABD Başkanı George W. Bush, ülkesiyle dünyanın geri kalanı arasında, finans krizine karşı yapılacak yakın işbirliğinin ''bu acılı krizin aşılmasına'' yardım edeceğini söyledi.

Bush, ABD yönetiminin de Amerikan bankalarına kredi sağlanması, finans sisteminin güçlendirilmesi ve kredi akışının yeniden sağlanması yönünde aldığı kararları uygulayacağını belirtti.

Berlusconi de, Bush'un gelecek birkaç hafta içinde, en fazla sanayileşmiş 7 ülke artı Rusya'dan oluşan G-8 liderleri için bir zirve planladığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler