Halkalı saldırısına 3 tutuklama

İstanbul'da polis ve askeri personel taşıyan servis araçlarına yönelik bombalı saldırılara ilişkin mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 3'ü tutuklandı. Tutuklanan 3 kişi Metris Cezaevi'ne götürüldü

Yayınlanma: 24.06.2010 - 11:27
Abone Ol google-news

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde soruşturmayı yürüten 4 Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 9 kişinin, Nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde ''yasa dışı örgüte üye olmak'' suçundan sorguları yapıldı.

Mahkeme, bu kişilerden Seyithan Ö, Mehmet Kazım S. ve Okan A'nın tutuklanmasına karar verirken, bu kişileri Metris Cezaevi'ne götürüldü. Diğer 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

  

Zanlı yakınlarından alkış

Öte yandan, zanlılar adliyeye getirildiği sırada binanın dışında bekleyen yakınları, alkışlarla destek verdi. Aynı anda başka bir davaya katılmak üzere adliyede bulunan kadın avukat Yüksel Alay, ''Orada çocuklar öldü, neyi alkışlıyorsunuz?'' diye tepki gösterdi.

Tartışma yaşanması üzerine araya giren güvenlik güçleri, zanlıların yakınlarından oluşan grubun yerini değiştirdi. Avukat Alay da olay yerinden uzaklaştırıldı.

 

İlgili haber

BOMBACININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler