Bruni kardeşler İyalya'yı kızdıracak

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin baldızı, Kızıl Tugaylar örgütünün eski bir militanının mahkeme kararına rağmen İtalya'ya iade edilmemesine ilişkin Cumhurbaşkanının kararında rolü olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 18:26
Abone Ol google-news

Sarkozy'nin İtalyan kökenli eşi Carla Bruni'nin ablası olan Valeria Bruni-Tedeschi, Fransız radyosu Europe 1'e verdiği demeçte, Kızıl Tugaylar'ın eski militanı Marina Petrella'nın İtalya'ya iade edilmesi kararına müdahale ettiğini belirtti.

Aktris Valeria Bruni-Tedeschi, ''Ona (Sarkozy) Petrella'dan bahsettim. Kararında belki önemli olabilecek bazı bilgiler verdim'' dedi.

Öte yandan, Liberation gazetesinin haberinde, Fransa'nın başbayanı Carla Bruni'nin Petrella'yı geçen hafta hastanede ziyaret ettiği ve İtalya'ya gönderilmeyeceği sözü verdiği belirtildi. Bruni'nin, ''Bu kadının ölmesine izin veremeyiz. Durum dayanılmaz ve tehlikeli bir hale geldi'' dediği kaydedildi.

Roma, uzun zamandır, aralarında Marina Petrella'nın da bulunduğu aşırı solcu örgüte üye birkaç militanın iade edilmesini istiyordu ve Sarkozy'nin bu konuda U dönüşü yapması İtalyan hükümetini kızdıracak gibi görünüyor.

Petrella, 1992 yılındaki cinayet, adam kaçırma, adam kaçırmaya teşebbüs ve silahlı soygun nedeniyle İtalyan mahkemesi tarafından suçlu bulunmuştu. 20 yıldan fazla bir süre Fransa'da yaşayan Petrella, İtalya'nın talebiyle geçen yıl ağustos ayında, Kızıl Tugaylar'ın pişman olan eski üyelerine sığınma hakkı verilmesi politikasına son vereceğini belirten Sarkozy'nin göreve gelmesinden kısa bir süre sonra tutuklanmıştı.

Fransa mahkemesi, aralık ayında Petrella'nın iade edilmesini onaylamıştı ve mahkeme emri Fransa Başbakanı tarafından imzalanmıştı. Bununla birlikte Sarkozy'nin bürosundan hafta sonunda yapılan açıklamada, insani nedenlerle ve Cumhurbaşkanının baldızı Valeria Bruni-Tedeschi'nin araya girmesiyle iade etme kararının iptal edildiği bildirilmişti.

Petrella'nın (54) cezaevinde depresyona girdiği, 40 kiloya düştüğü ve açlık grevi yaptığı belirtiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler