İpek yolu ülkeleri Trabzon'da

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) ev sahipliğinde 1. Trabzon İpek Yolu İş Adamları Zirvesi düzenlenecek. Zirve, tarihi İpek Yolu'nda yer alan ülkeleri bir araya getirecek . 16-19 Ekim'de yapılacak zirveye 22 ülkenin katılması bekleniyor. Zirvede, ekonomik ilişkilerin sağlam bir temele dayandırılması ve ticaret hacminin artırılması için görüşmeler yapılması hedefleniyor.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 10:08
Abone Ol google-news

DEİK'ten yapılan yazılı açıklamada, zirvenin Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), DEİK, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) iş birliğinde Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) desteği ile 16-19 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Doğu ve batının buluştuğu, yüzyıllar boyunca ticaret yolu olarak tarihe geçen İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması ve bu alanda ihtiyaç duyulan gelişmelerin belirlenmesi kapsamında yeni projelerin masaya yatırılması için gerçekleştirilecek ve 22 ülkenin katılmasının beklendiği zirvede, üst düzey iş adamlarının katılımıyla ekonomiyi geliştirecek görüşmelerin yapılmasının amaçlandığı belirtildi.

1. Trabzon İpek Yolu İş Adamları Zirvesi ile, öncelikle güzergahta yer alan ve komşu ülkeler arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi hedeflenirken, katılımcı firmaların hem ilgili ülkelerdeki iş fırsatları ve koşulları hakkında bilgilendirileceği, hem de yüz yüze yapılacak eşleştirme görüşmeleri aracılığıyla yeni dış pazarlara açılma ve mevcut pazar paylarını genişletme fırsatı bulacakları kaydedildi.

Katılımcı ülke temsilcileri tarafından sektörel bazda ülkelerindeki iş fırsatları ve iş yapma koşullarının yanı sıra, önümüzdeki dönemde bölgeye ait projelere ilişkin sunumların gerçekleştirileceği zirveye, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çin, Gürcistan, İran, Kırgızistan, Kosova, Moğolistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Türkmenistan, Irak, Kazakistan, KKTC, Makedonya, Moldova, Romanya ve Ukrayna'nın katılacağı bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler