Türk Haber-Sen dava açıyor

Türkiye Haberleşme, Kağıt ve Basın Yayın Hizmet Kolu Çalışanları Sendikası (Türk Haber-Sen), kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan iyileştirmenin sözleşmeli olarak çalışan personele yansımadığı gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı. Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut'da Danıştay'da dava açacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 12:11
Abone Ol google-news

Avrupa Yakası Posta İşleme Merkezi önünde toplanan sendika üyeleri, çeşitli sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen İstanbul Şube Başkanı Ahmet Kurt, kamu çalışanlarına ek ödeme yapılacağını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığını ve ödemelerin Şeker Bayramı öncesi yapılacağının söylendiğini anımsattı.

Kurt, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bağlı ortaklıkları ve kamu bankalarında çalışan kapsam dışı ve sözleşmeli personel ile yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyelerinin bu yıl aldıkları ücret zamlarına ilişkin olarak Resmi Gazete'de yayınlanan Yüksek Planlama Kurulu(YPK) kararını protesto ettiklerini söyledi.

KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin haklarının hukuksuz bir şekilde gasp edildiğini savunan Kurt, YPK kararının bir örneğini yırttı.

Öte yandan Türk Haber-Sen, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) KİT'lerdeki sözleşmeli personele 2008 yılında uygulanacak ücretleri tespitine ilişkin kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için yarın Danıştay'da dava açacağı bildirildi.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, yaptığı yazılı açıklamada, 357 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile KİT'lerde çalışan sözleşmeli personele 2008 yılında uygulanacak ücretleri tespit eden 26 Eylül 2008 tarih ve 2008/T-16 sayılı YPK kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'da dava açacaklarını kaydetti.

Açıklamada, ''Sayın Başbakan'ın ek tazminat alamayan kamu görevlilerine en az 103 YTL ek ödeme yapılacağı açıklamasının ardından bu artış yapılmamış, sözleşmeli personel aldatılmıştır. Bunun üzerine sendikamız bütün illerde eylem başlatmış ve tepkisini ortaya koymuştur'' ifadelerine yer verildi. 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler