Şimşek'ten, IMF açıklamaları

New York'ta uluslararası yatırımcı kuruluşların temsilcilerine yönelik bir konferans veren Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, konferansın ardından yaptığı açıklamada, yakında Türkiye'ye gelecek olan Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin, program sonrası izlemenin yanı sıra potansiyel bir ihtiyati stand-by için görüşmeler yapabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 17:09
Abone Ol google-news

New York'ta uluslararası yatırımcı kuruluşların temsilcilerine yönelik bir konferans veren Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, konferansta, Türkiye ekonomisinde son gelişmeler ve geleceğe yönelik tahminler konusunda yatırımcıların sorularını yanıtladı.

Şimşek, konferansın ardından yaptığı açıklamada, IMF'den bir heyetin program sonrası izleme için Türkiye'ye gelerek gözden geçirme çalışması yapacağını bildirdi. İhtiyati stand-by konusundaki teknik çalışmaların Ağustos ayında başlatıldığını belirten Şimşek, Ankara'ya gelecek olan heyetin de potansiyel bir ihtiyati stand-by konusunda görüşmeler yapabileceğini kaydetti.

Bakan Şimşek, IMF ile mevcut program sonrası izlemenin devam edeceğini vurgulayarak, fon ile henüz başka bir anlaşma yapılmadığının da altını çizdi. Şimşek, IMF olsun ya da olmasın, Türkiye'nin, orta vadeli mali çerçeveye uyumlu ve bütçenin kredibilitesini artırmaya yönelik mali kural uygulayacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler