Başbuğ'dan sert açıklamalar

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Aktütün karakoluna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başbuğ "Bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri başarı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Son sözüm şudur: Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 10:13
Abone Ol google-news

Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen 'Sancak Tevcih Töreni'nde konuşan Orgeneral İlker Bağbuğ, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu.

Orgeneral Başbuğ şöyle konuştu:

"Şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bayraktepe'de meydana gelen olay PKK'nin intiharıdır. Bunu açın iyice öğrenin. Ordaki askerlerimiz için ise bu bir kahramanlık destanıdır. Olayın incelenmesi 2. Ordu Konutanlığına verilmiştir. TSK'nin kendine güveni tamdır. İnceleme sonucunda kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna verilecektir. Konuya ilişkin gizli belgeleri kullanan ve sızdıranlarla ilgili adli işlem başlatılmıştır.

Bütün bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri başarı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. TSK bugün herzamankinden daha güçlü, kararlı ve daha azimlidir. Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar TSK'nin gücünü, kararlılığını ve azmini arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Bu saldırılar karşısında her ordunun vereceği tepki bellidir. Son sözüm şudur: Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum"

Orgeneral Başbuğ, daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Balıkesir Valiliği'ne geçti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Türkiye cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının tahrik ve provokasyonlardan uzak kalmalarını, sağduyulu ve dikkatli olmasını, dikkatli hareket etmesini özellikle istiyorum'' dedi.

Başbuğ, bazı bölgelerde provokasyonlar yaparak vatandaşlar arasında çatışma yaratmak isteyenler olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
''Bu fevkalade tehlikeli bir oyundur. Bunun için bizim bütün vatandaşlarımıza, bu türlü tahriklere ve provokasyonlara alet olmamaları, bunlar konusunda çok dikkatli olmalarını özellikle ifade etmek istiyorum. Bazıları bu tip tahriklere, provokasyonlara girişebilir. Onun için biz Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının bu tip tahrik ve provokasyonlardan uzak kalmalarını, sağduyulu ve dikkatli olmasını, dikkatli hareket etmesini özellikle istiyorum. Bu vesileyle sizler vasıtasıyla bunların tüm vatandaşlarımıza duyurulmasında yarar görüyorum. Bu bizim için fevkalade önemli bir noktadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler