Boksta federasyon çalışmaları

Sivaslı eski profesyonel boksör Vedat Akova, Profesyonel Boks Federasyonu kurma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Yıllardır yokluğunu çektiğimiz Profesyonel Boks Federasyonunu oluşturarak, dünya ölçeğinde Türk boksörlerinin sahipsizliğini ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Yayınlanma: 06.07.2010 - 07:32
Abone Ol google-news

Sivaslı eski profesyonel boksör Vedat Akova, bir süre önce kentteki 5 kulübün birleşmesiyle kurdukları Anadolu Boks Spor Kulübü Derneği'nin hizmet binasında yaptığı açıklamada, bugüne dek Anadolu Profesyonel Boks Birliği olarak çalıştıklarını, bundan sonra çalışmalarını federasyon olarak sürdürmek istediklerini ifade etti.

Profesyonel Boks Federasyonu kurma çalışmaları hakkında bilgi veren Akova, federasyon için gerekli adımları attıklarını belirterek, “Arzu ettiğimiz, yıllardır yokluğunu çektiğimiz Profesyonel Boks Federasyonu'nu oluşturarak, dünya ölçeğinde Türk boksörlerinin sahipsizliğini ortadan kaldırmış olacağız inşallah” diye konuştu.

Türk boksunun bütün sorunlarını Sivas'ta üstlenmekten gurur duyacaklarını belirten Akova, sorumluluklarının bilincinde olduklarını, Sivaslılar başta olmak üzere herkesin bu konuda duasını ve desteğini beklediklerini söyledi.

Federasyonu bugüne dek bürokratik engellerden dolayı kuramadıklarını savunan Akova, bu işi başarıyla noktalayacaklarına inandığını ifade etti. Türkiye Boks Federasyonu'nda önemli değişiklikler olduğunu, daha önce kendilerinin Profesyonel Boks Federasyonu kurma girişimlerine engel olanların yönetimden ayrıldığını, yeni bir yönetim kurulu oluşturulduğunu vurgulayan Akova, “Amatör Boks Federasyonu ile müşterek, uyum içerisinde çalışacağımızı tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Amatör boksörlerin profesyonelleşmesini ve bu sporu meslek haline getirmelerini hedeflediklerini belirten Vedat Akova, amatör boksörleri çıraklıktan ustalığa geçireceklerini, önümüzdeki yıllarda boks sporunun önemli bir sektör haline geleceği ümidini taşıdığını ifade etti.

Almanya'da 35 yıl yaşadığını, boksun bu ülkede ikinci spor konumunda olduğunu anlatan Akova, Türk boksörlerin yıllardır başka ülkeler adına ringe çıktığını belirterek, Türk boksörlere sahip çıkmak ve Türkiye'de profesyonel boks sporunu yaygınlaştırmak için çaba göstereceklerini kaydetti.

Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu'nun kurulması için TBMM'den kanun çıkması gerektiğini ve bu konuda yetkililerden destek beklediklerini ifade eden Akova, “Amatör federasyonumuz var, fakat amatörün çalışmaları belli bir çizgiden yukarı çıkamıyor. Profesyonel olması için de meclisten kanun çıkması gerekiyor. Ondan sonra bütün dünyaya açılacağız inşallah” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler