Suriye-Lübnan ilişkilerinde büyük adım

Suriye ile Lübnan arasındaki diplomatik ilişkileri resmileştiren ortak belge imzalandı. Böylece iki ülke arasında 1940 yılında beri ilk diplomatik ilişki kurulmuş oldu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye ile Lübnan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasını memnuniyetle karşıladığını, bu gelişmenin iki ülke ilişkilerine istikrar ve ilerleme getirmesini umduğunu söyledi.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 20:14
Abone Ol google-news

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Lübnan ile diplomatik ilişki kurulmasına ilişkin kararnameyi dün yayımlamasından sonra ortak belgeye, Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ve Lübnanlı muadili Fevzi Salluh, bugün Şam'da imza attı.

İki ülke arasında, 1940'lı yıllarda Fransa'dan bağımsızlıklarını kazanmasında bu yana diplomatik ilişki bulunmuyordu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Lübnan ve Suriye'nin diplomatik ilişki kurmalarının, Lübnan'ın egemenlik, istikrar ve siyasal bağımsızlığını daha da güçlendirdiğini bildirdi.

Ban, dönüm noktası sayılabilecek bu gelişmenin iki ülkeye ortak yarar ve ikili ilişkilerine istikrar ve ilerleme getirecek yapıcı bir diyaloğa sürecini başlatmasını umduğunu kaydetti.
Ban, bu hedeflere ulaşılmasında Lübnan ve Suriye'yi desteklemeye her zaman hazır olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler