Hakan Aydoğan "Caz Fotoğrafları" Sergisi

Fotoğraf sanatçısı Hakan Aydoğan'ın "Görünürlük Projesi" kapsamında caz fotoğrafları sergisini 18 Ekim 2008 Cumartesi gününden itibaren bir ay boyunca "Gren Fotoğraf Stüdyosu"nda gezebilirsiniz.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 11:01
Abone Ol google-news

Fotoğraf sanatçısı Hakan Aydoğan, Galata Perform tarafından bu yıl 4. düzenlenen “Görünürlük Projesi" çerçevesinde caz fotoğrafları sergisi açıyor.

18 Ekim 2008 Cumartesi günü başlayacak olan sergi bir ay süreyle açık kalacak. Sergi, Kuledibi’nde Serdar Ekrem Caddesi No 5 Kat 3’teki “Gren Fotoğraf Stüdyosu”nda fotoğraf ve caz severlerle buluşacak.

İlk fotoğrafını 5 yaşında çeken ve o günden bu yana fotoğraf makinesini elden bırakmayan sanatçı Hakan Aydoğan 1986’dan beri caz fotoğrafları çekiyor. İlk çektiği cazcı Keith Jarrett ve John MacLaughlin’di. Keith Jarrett o yıl İstanbul festivaline gelmişti. Konser Lütfi Kırdar Spor Salonu’ndaydı. Jarrett konser sırasında konsantrasyonu dağıldığı için fotoğaf çekilmesini istemiyordu. Ama Aydoğan dayanamadı ve gizlice denklanşöre bastı. Caz fotoğafçılığı böylece başladı ve bir tutkuya dönüştü. Aydoğan, 22 yıldır cazcıları görüntülüyor. Sergide, Aydoğan’ın en sevdiği cazcılar, Charlie Haden, Miles Davis, Charles Lloyd, Paco De Lucia, Zakir Huseyin, Pat Matheny, Herbie Hancock, Aldi Meola, Stanley Clarke, Wayne Shorter, Carla Bley, Dave Holland başta olmak üzere pek çok cazcının fotoğrafları yer alıyor.

Aydoğan’ın sergisi Görünürlük Projesi kapsamında yer alıyor. Alternatif bir performans alanı olan GalataPerform, Görünürlük Projesini ilk kez 2005'te, bölgedeki gösteri mekanlarını ve sanat atölyelerini "görünür" kılmak amacıyla düzenledi. Proje yıllar içinde güncelliğini korurken içerik bakımından da zenginleşti. Galata'da sanatın ve sanatçıların yanında meskundan esnafa, gelip geçenlere, turistlere, öğrenciden çaycıya, turizmciden taş ustasına, kablocudan yogacıya uzanan çok çeşitli bir "görünürlük" alanı ortaya çıktı.

Bu görünürlük alanına Galata'dan, yurtiçinden, yurtdışından pek çok sanatçı projeleriyle eklemlendi ve "görünürlük" kavramına yorumlarını kattı. Bu süreçte, Galata'daki bireyler, bu bireylerin ortaklaşa meydana getirdikleri yaşama modelleri, Galata’nın tarihçesi, geçirmekte olduğu kentsel dönüşüm, bölgedeki karmaşık ilişkiler ağı bize görünür olmaya başladı. Ayrıca bu sene Galata'da hep “gözden kaçırdığımız” çocuklar da projeye etkin olarak katılıyorlar.

Görünürlük Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında gerçekleşecek. Bu yıl Haliç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi de Görünürlük Projesi’ni destekliyor.

Etkinlik için Türkçe-İngilizce bir harita hazırlanacak; haritalar etkinlikten önce ve etkinlik boyunca izleyicilere dağıtılacak. İzleyiciler, proje kapsamındaki bütün etkinlikleri bu haritadan ve düzenlenen turlar yoluyla takip ederek istedikleri mekanlara kolayca ulaşabilecekler. Etkinlikle ilgili detaylı bilgi http://www.galataperform.com/ adresinden alınabilir.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler