31 sanıklı Hizbullah davası görüldü

Aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu 31 sanıklı terör örgütü Hizbullah ana davasına devam edildi. Savcı, mahkeme heyetinden, bir önceki Cumhuriyet savcısının hazırlayıp mahkemeye sunduğu 521 sayfalık mütalaayı incelemek için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet savcısının talebini yerinde bularak, duruşmayı erteledi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 11:09
Abone Ol google-news

31 sanıklı terör örgütü Hizbullah ana davası Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  Duruşmaya, tutuklu 22 sanık ve avukatları katıldı. 6'sı tutuklu, 1'i gıyabi tutuklu, 2'si tutuksuz yargılanan 9 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Savcı, mahkeme heyetinden, bir önceki Cumhuriyet savcısının hazırlayıp mahkemeye sunduğu 521 sayfalık mütalaayı incelemek için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet savcısının talebini yerinde bularak, duruşmayı erteledi.

 

Ceza istemi

Mütalaada, tutuklu sanıklardan Edip Gümüş, Cemal Tutar, Fuat Balca, Mehmet Feysel Bozkuş, Abdulkerim Kaya, Mehmet Varol, Mustafa İpek, Mahmut Demir, Kemal Gülşen, Yunus Avcı, Sinan Yakut, Mehmet Ezme, Şeyhmus Kınay, İsmail Kınay, Yusuf Begiç, Abdulvahap Ekinci, Mehmet Veysi Özel, Rıfat Demir, Mehmet Beşir Acar, Mehmet Tahir Ak, Mehmet Sudan ve Mehmet Garip Özer'in ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mevcut anayasal düzenini silah zoruyla yıkarak, yerine şer'i esaslara dayalı İslam devleti kurmayı amaçlama'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Fahrettin Özdemir, Mehmet Nurettin Karabulut, Abdulkuddus Yersiz, Gazi Kavan ve Ramazan Akyol'un ''terör örgütü üyesi olma'' suçundan 10 yıla kadar hapsi istenen mütalaada, Fahrettin Duman ve Fehmi Gürsul'un da beraatı talep edilmişti.

Sanıklardan, yaşamını yitiren Turan Arı ile ilgili davanın düşürülmesi istenilen mütalaada, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan sanık Ejder Arpa ile ilgili dosyanın da dava dosyasından ayrı tutulması istenmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler