SHP'den Gökçek'e sert çıkış

SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde yapmış olduğu faydalı bir iş ve projesinin bulunmadığını savunarak, "Seçim çalışmalarını Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın ile ilgili asılsız iddiaları ortaya atarak başlatmıştır" dedi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 11:34
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Uğur Cilasun yaptığı yazılı açıklamada, Melih Gökçek’in, Murat Karayalçın’ın “35 milyon dolarlık metroyu 70 milyon dolara yaptığını, metro için kaynak bulamayıp, belediyeye borç bıraktığı, 211 danışman çalıştırdığı ve 600 milyon dolara Japonya’ya tahvil satıp onu sağa sola sarf ettiği” şeklindeki açıklamalarının bilgisizlik ve hesap hataları içerdiğini söyledi. Gökçek’in metro ile ilgili bilgilerinin yanlış olduğunu kaydeden Cilasun, “Metronun kilometre maliyeti yaklaşık 40 milyon dolardır. Gökçek, 15 yıldır yapamadığı metronun kaça çıkacağını söylemektedir. Önce metroyu yapsın, sonra hesap çıkarsın ve 15 yıldır niye bir metre ray döşemediğinin hesabını versin” dedi.


“Gökçek, beceriksizliğini sergiledi"

Doğru projeler hazırlanırsa ve doğru yatırımlar yapılırsa kaynak sorununun yaşanmayacağını ifade eden Cilasun, SHP döneminde hem metro, hem doğalgaz, hem su ve kanal projeleri için kaynak bulunduğunu anımsattı. Cilasun sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaynak yaratılamamasının nedeni ‘bu borçları ödeyemeyeceğim’ diyerek beceriksizlik ve yeteneksizliğin sergilenmesidir. Nitekim İstanbul Belediyesi Hazine garantisi olmadan kaynak bulabilmiştir. Murat Karayalçın döneminde belediyede 211 danışman görev yapmamıştır. Her biri kendi alanında uzman olan 10 kişilik bir danışma kurulu görev yapmıştır. Melih Gökçek’in, tahvilden elde edilen kaynağın çarçur edildiğini söylemesi de yine bir bilgisizlik göstergesidir. SHP döneminde başlatılan ve kendisinin sürdürme şansını yakaladığı Ankara’nın bütün önemli projeleri bu kaynaktan karşılanmıştır. SHP’nin projelerini devam ettirirken bu kaynakları kullandığının farkında değil midir? Melih Gökçek, Ankara için ne yeni bir proje başlatmış ne de yeni kaynak yaratmıştır. Sorun budur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler