Endonezya'dan 'ASEAN acil toplansın' çağrısı

Endonezya, Güney Doğu Asya ülkelerinin (ASEAN) , küresel mali krizle ilgili tedbirleri görüşmek üzere acil toplanması için çağrıda bulundu. Endonezya Devlet Başkanı Yudhoyono, önerdiği acil ASEAN zirvesine, ASEAN üye ülkeleri, Kamboçya, Malezya, Endonezya, Singapur, Vietnam, Filipinler, Laos, Tayland, Myanmar ve Brunei'nin yanı sıra Çin, Japonya ve Güney Kore'nin katılması gerektiğini ifade etti.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 11:47
Abone Ol google-news

Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, Güney Doğu Asya ülkeleri (ASEAN) zirvesinin, küresel mali krizle ilgili tedbirleri görüşmek üzere hemen toplanması çağrısında bulundu.

Endonezya Devlet Başkanı Yudhoyono, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek hafta Pekin'de ASEAN zirvesinin toplanması gerektiğini ve bu konudaki talebini Tayland aracılığıyla ASEAN liderlerine mektupla ilettiğini söyledi.

Yudhoyono, önerdiği acil ASEAN zirvesine, ASEAN üyelerinin yanı sıra Çin, Japonya ve Güney Kore'nin katılması gerektiğini ifade etti.

ASEAN ülkeleri Kamboçya, Malezya, Endonezya, Singapur, Vietnam, Filipinler, Laos, Tayland, Myanmar ve Brunei'den oluşuyor.

Asya ve Avrupa liderleri, 24-25 Ekim'de Asya-Avrupa zirvesi (ASEM) nedeniyle Pekin'de bir araya gelerek, krizi ele alacaklar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler