Gül, seçimde 3. olan ismi rektör atadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Zafer Gül'ü atadı.

Yayınlanma: 14.07.2010 - 12:00
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, her iki üniversiteye Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından isimler atadı.

Marmara Üniversitesi rektörlük seçiminde halen üniversite rektörü olan Prof. Dr. Necla Pur 482 oy alarak ilk sırada yer aldı. Prof. Dr. Mehmet Akalın 394, Prof. Dr. Zafer Gül ise 302 oy aldı. YÖK ise Cumhurbaşkanı'na gönderdiği listenin birinci sırasında oylamada 3. olan Prof. Zafer Gül'e yer vermişti. Listede ikinci sırada Prof. Necla Pur, üçüncü sırada ise Prof. Mehmet Akalın bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteden gelen listede üçüncü, YÖK listesinde birinci sırada bulunan Prof.Dr. Zafer Gül'ü rektörlüğe atadı.


Çapoğlu Erzincan rektörü

YÖK Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü için Erzincan Üniversitesi için Çankaya Köşkü'ne Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Prof. Dr. Necati Fahri Taş'ı aday göstermişti. Prof. Dr. Çapoğlu üniversitede yapılan seçimde en yüksek oyu almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler