Emniyet Müdürü'nden tazminat davası

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın, gazeteci yazar ve ressam Fikret Otyam ile yayımcı İdris Özyol aleyhine, ''gerçeğe aykırı beyan ve hakaret suçunu işledikleri'' iddiasıyla açtığı 20 bin YTL'lik manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 13:24
Abone Ol google-news

Davacı Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan'ın katılmadığı Antalya 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, davalı gazeteci yazar ve ressam Fikret Otyam ile Otyam'ın tanığı Doğan Haber Ajansı muhabiri Teslime Tosun, Antalya Emniyet Müdürü yardımcılarından Ramazan Etli hazır bulundu.

Teslime Tosun, yıllardır polis-adliye muhabiri olarak çalıştığını ve bu sayede polis memurlarıyla yakınlığı olduğunu söyledi. Tosun, polis memurlarının kendi aralarındaki bir sohbette, Emniyet Müdürü Arslan'ın yazacağı ikinci kitabı için, polis memurlarından ilginç anılarını kendisine bildirmesini istediğini duyduğunu savundu. Bu bilgiyi araştırdığını ve bu iş için bir polis memurunun, anıları Arslan'a iletmek üzere görevlendirildiğini öğrendiğini öne süren Tosun, bunu da haber olarak kullandığını kaydetti. Tosun, ''Son Nokta dergisinde dava konusu edilen yazının, benim haberime dayalı olarak yazıldığını düşünüyorum'' dedi.

Antalya Trafikten Sorumlu Emniyet Müdürü Ramazan Etli de Antalya'da 4-5 yıldır altyapı çalışmalarının sürdüğünü ve çalışmalarda başarılı olduklarını anlattı. Davanın iddianamesindeki, Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın Antalya'nın trafik sorunlarıyla ilgilenmediği ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın trafik hakkında yayınladığı genelgenin Antalya'da uygulanmadığı iddiasının doğru olmadığını savunan Etli, bakanlığın genelgesinden önce motosiklet sürücülerinin kask takması için çalışma yaptıklarını belirtti.

Mahkeme Başkanı Nursel Teke'nin, Emniyet Müdürü Arslan'ın polis memurlarından anılarını yazmasını istemesi ve böyle bir şeye yetkisinin olup olmadığına yönelik sorusuna Etli, böyle bir durumdan haberdar olmadığı yanıtını verdi. Etli, Arslan'ın kitap hazırlığı için bilgi toplamasında bir sakınca olmadığını düşündüğünü söyledi.

Başkan Teke'nin, ''Fikret Otyam'ın yazısının Arslan'ı etkilediğini düşünüyor musunuz?'' sorusuna Etli, ''Emniyet müdürleriyle sohbet ederken yazıdan haberdar oldum. Müdür Bey'in yazı yüzünden gerildiğini öğrendim. Yazıdan şahsım olarak ben de etkilendim. Biz işimizi yoğun şekilde ve doğru yapıyoruz'' dedi.

Fikret Otyam'ın avukatının, gazetelerde çıkan emniyet müdür yardımcısının ''Denetimi Takan Yok'' beyanatını Etli'ye hatırlatması üzerine Etli, böyle bir beyanatının olmadığını ileri sürdü.

Etli'nin bu sözüne sinirlenen davalı Fikret Otyam, ayağa kalkarak, tanığın doğruyu söylemediğini iddia etti. Otyam, Etli'nin, gazetelerde çıktıktan sonra haberi yalanlamadığını, haberi bu duruşmada tekzip etmeye çalıştığını savundu.
Mahkeme, davacı Arslan'ın Antalya'da göreve başladığı günden bugüne, Antalya'da ve Türkiye'deki trafik kazalarının oranının belirlenmesi için duruşmayı erteledi.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Fikret Otyam'ın Antalya'da yayınlanan Son Nokta dergisinde yer alan yazısında, kendisi hakkında, Antalya'nın trafik sorunlarıyla ilgilenmediği ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın trafik hakkında yayınladığı genelgenin Antalya'da uygulanmadığını iddia ettiğini belirterek, Otyam ve derginin sorumlu Yazı İşleri Müdürü İdris Özyol aleyhine 20 bin YTL'lik tazminat davası açmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler