Yanlış teşhis ölüme götürdü

Diyarbakır'da faranjit teşhisi konulan 7 yaşındaki Jiyan, bağırsağındaki delik nedeniyle yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 17.07.2010 - 08:01
Abone Ol google-news

Diyarbakır’da bir aile, çocuklarını karın ağrısı şikâyetiyle başlayan bir rahatsızlık sonucu bir gecede kaybetti. Faranjit teşhisi konularak eve gönderilen Jiyan’ın (7) bağırsağındaki delik nedeniyle öldüğü belirlendi.

Küçük Jiyan’ın karnı geçtiğimiz çarşamba günü şiddetli bir şekilde ağrımaya başladı. Babası Zeki Çakan tarafından özel bir hastaneye götürülen Jiyan’a faranjit teşhisi konuldu. İlaç verilen kız eve gönderildi. Ancak Jiyan kusma nöbetleri de geçirmeye başlayınca yakındaki başka bir özel hastaneye kaldırıldı. Bir ara kalbi duran küçük kız,müdahaleden sonra Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne, buradan da Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Baba Çakan “Fakülteye götürün dediler, fakülte de çocuk acile göndertti. Nöbetçi doktor çocuk acilde ‘Yer yok’ dedi. ‘Zaten durumu iyi görünmüyor al götür’ dedi doktor. Kızım elimde ölüyordu ve kimsenin umrunda değildi. Çok ısrar ve rica ettim. Sonunda diyaliz hastası bir çocuğu acil servisten çıkardılar, onun yerine kızımı aldılar. Saat 09.00’da da ‘Çocuğunuz öldü’ dediler. Kızım gözgöre göre ellerimden kaydı, gitti” diyerek olayı anlattı.

Otopside Jiyan’ın bağırsağında 3 santim delik olduğu, ölümün de bu yüzden gerçekleştiği belirlendi. Baba Çakan, 4 hastanenin yöneticileri ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Sağlık Bakanlığı müfettiş görevlendirdi

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca, Diyarbakır'da Jiyan Çakan isimli 7 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili ihmal iddialarını soruşturmak üzere bir müfettiş görevlendirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlığın talimatı üzerine Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili bir inceleme başlatıldığı hatırlatıldı.
''Anne ve bebek ölümleri konusunda hassasiyeti kamuoyumuz tarafından çok iyi bilinen sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın talimatı ile Teftiş Kurulumuz tarafından müfettiş görevlendirilerek ayrıca bir soruşturma başlatılmıştır'' ifadesine yer verilen açıklamada,inceleme ve soruşturma neticesinde kusur ve ihmali tespit edilenler hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler