Foton Çağı'nda kötülükler ortadan kalkacak

'Kurtlar Vadisi' dizisinin müzikleri ile tanınan, daha önce çıkardığı "Yerine sevemem" albümüyle önemli bir hayran kitlesine sahip olan Türk Pop Müziği sanatçısı Gökhan Kırdar, Foton Çağı'yla birlikte kötülüklerin ortadan kalkacağına inandığını söyledi.

Yayınlanma: 17.07.2010 - 11:50
Abone Ol google-news

Hürriyet'in haberine göre; Gökhan Kırdar, foton ışınlarına ve ay ışığının ruhlardaki etkilerine karşı müzikal ve felsefi farkındalık uyandırmak amacıyla başlattığı “Foton Çağı” (Photon Age) Projesi Dünya Turnesi’nin ikinci konserini vermek için geldiği Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kırdar, “Foton kuşağının ilk iki katmanına çoktan girdik bile. İlk aşamasına 1962'de, ikinci aşamasına 1987'de, üçüncü ve son aşamasına ise dünyanın hemen her tarafında beklenildiği gibi olursa 2012 sonunda gireceğiz” dedi.

Foton Çağı'nın, dolayısıyla 2012'nin yokoluşun değil yeniden doğuşun, varoluşun başlangıcı olduğuna inandığını belirten Kırdar “Denilenler gibi 2012'de ya da daha sonrasında yaşanacak son aşamanın, insanlığın yitirilişi gibi olumsuz şeyler yerine, yeniden doğuşa, hastalanmayacak vücutlara, kötülüklerin yok olmasına yol açacağına inanıyorum. Foton Çağı'nın son aşamasının gerçekleşmesiyle, yarı ışık yarı görünen bedenler olacağız. İki sarmallı DNA'lar 12 sarmallı olacak. Hastalıklar ortadan kalkacak. Herkes birbirinin düşüncesini okuyabilecek. Böyle olunca da kötü düşünmek giderek zorlaşacak. Zamanla kötülük ortadan kalkacak” dedi.

İnsanlara korku yerine umut aşılamak amacıyla hayata geçirdiği projesinde, müzik, dans, video ve özel ışıklarla destelenen bir müzik terapisi uyguladığını belirten Kırdar, “Projemi Facebook ve internet sayfamda da paylaşıyorum. Türkiye turnemin ardından 2012 sonuna kadar Avrupa ve ABD'de Foton Çağı projesi kapsamında konserler vereceğim. İnsanlara umut aşılayacağım” diye konuştu.
 

Kurtlar Vadisi dizisine göre müzik

Uzun zamandır devam ettiği Kurtlar Vadisi projesiyle ilgili olarak da Kırdar, “Benim çalışma tarzım biraz farklı. Çoğu müzisyen CD'yi hazırlayıp, firmaya verir. Ben 7 yıldır her Çarşamba akşamımı Kurtlar Vadisi'ne ayırıyorum. Diziyi önce kendim izliyorum. Sonra da diziye göre müzikleri oluşturup, başlaması ve bitmesi gereken yerlerini ayarlıyorum. Bu çalışma sayesinde Kurtlar Vadisi hayatımın bir parçası oldu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler