'Piyanist' Adrien Brody Türkiye'de

Roman Polanski'nin 2002 yapımı filmi ''The Pianist''te (Piyanist) sergilediği performansla Oscar kazanan Adrien Brody, 45. Altın Portakal Film Festivali'nin davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Brody, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin kapanış filmi olan ve kendisinin rol aldığı ''The Brothers Bloom''u Türk sinemaseverlerle birlikte izleyecek.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 08:08
Abone Ol google-news

Roman Polanski'nin 2002 yapımı filmi 'The Pianist'te (Piyanist) sergilediği performansla Oscar kazanan Adrien Brody, ünlü foto muhabiri annesi Sylvia Plachy ile 45. Altın Portakal Film Festivali'nin davetlisi olarak Antalya'ya geldi.


Adrien Brody

Tarih profesörü ve ressam olan Elliot Brody ve ünlü foto muhabiri Sylvia Plachy'nin çocukları olarak New York'ta 1973 yılında dünyaya gelen Brody, annesinin çektiği fotoğraflarda sık sık yer alarak kamera karşısında rahat olmaya alıştı. Çocuk yaşta aktör olmayı kafasına koyan Adrien Brody, yeteneğini keşfeden annesi sayesinde oyunculuk eğitimi aldı.

1980'li yıllarda bazı Broadway yapımlarında ve kısa bir süre Mary Tyler Moore ile Annie McGuire adlı TV dizisinde rol alan Brody, 1989 yapımı Woody Allen'ın 'New York Stories' adlı filmindeki küçük rolün ardından, 1993'te Steven Soderbergh'in 'King of The Hill' filminde seyirci karşısına çıktı.

Amerikalı aktör, Roman Polanski'nin 2002 yapımı filmi The Pianist'te (Piyanist) dünya çapında ün kazandı. II. Dünya Savaşı yıllarında, Wladyslaw Szpilman adında çok yetenekli Polonyalı, Yahudi bir piyanistin Varşova'nın arka sokaklarındaki hayat mücadelesini başarıyla canlandırdığı rol için, oturduğu daireden ve arabasından vazgeçerek aylarca içine kapanık bir yaşam süren, piyanoda Chopin çalmayı öğrenen, 13 kilo kaybeden Adrien Brody, filmdeki performansı sonucunda en iyi erkek oyuncu Oscar'ının sahibi olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler