'AKP sınıfta kaldı'

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ekonomik krize rağmen AKP'nin, gerekli adımları atmadığını savunarak, krizden en fazla mağdur olan ücretli ve dar gelirli kesimlerin etkileneceğini belirtti. Emirali Şimşek, ''AKP Hükümetinin ekonomide olduğu gibi siyasal alanda da sınıfta kaldığını'' ifade etti.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 13:28
Abone Ol google-news

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Emirali Şimşek, KESK Trabzon lokalinde düzenlediği basın toplantısında, Amerika'dan başlayarak tüm dünyaya yayılan ekonomik krizin, Türkiye'yi de şiddetli biçimde etkilemeye başladığını öne sürdü.

Ücretli ve dar gelirlilerin yaşamının, krizin etkisiyle daha da zorlaşacağını savunan Emirali Şimşek, ''Halkımızın içinde bulunduğu geçim sıkıntısına rağmen AK Parti Hükümeti, krizin tüm faturasını bir kez daha emekçi ve yoksul kesimlere ödetmeye çalışıyor. Krizden çıkışın tek yolu emek yanlısı politikalardır'' dedi.

Fiyat artışlarının, AKP'nin gizleyemeyeceği bir düzeye geldiğini ileri süren Şimşek, şöyle dedi:
''Türkiye İstatistik Kurumunun eylül ayı itibariyle açıkladığı yıllık enflasyon yüzde 11 düzeyindeyken, gündelik yaşamda karşı karşıya kaldığımız hayat pahalılığı bununla kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Bir yılda bakliyattaki fiyat artışı yüzde 63, elektrikteki yüzde 57 ve doğal gazdaki fiyat artışı yüzde 40 oranında olmuştur. 1 Kasım'dan itibaren doğal gaza yüzde 15 oranında zam yapmak istiyorlar.''

Emirali Şimşek, ''AKP'nin sosyal yıkım yasalarının da hayatı olumsuz etkilemeye devam ettiğini'' iddia ederek, ''Başta KESK olmak üzere toplumun büyük çoğunluğunun tepkisine rağmen yürürlüğe sokulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasası 1 Ekim'den bu yana gündelik yaşamımızda etkilerini göstermeye başladı. Hastane kapılarında alınmaya başlayan katılım payları ve emekli maaşlarındaki görece düşüşler, önümüzdeki dönemde yaşayacağımız sorunların habercisidir'' dedi.

Emirali Şimşek,  ''AKP Hükümetinin ekonomide olduğu gibi siyasal alanda da sınıfta kaldığını'' savunarak şunları söyledi:
''6 yıldır iktidarda bulunan AKP, bu dönemde Türkiye'nin hiçbir sorununa kalıcı çözüm üretememiştir. Türkiye'nin en önemli gündemlerinden biri olan Kürt sorununun çözümü ve çatışmalarının sona erdirilmesi için gereken adımları atma cesareti gösterememiştir. Tıpkı bundan önceki hükümetler döneminde olduğu gibi sorunun sadece askeri yöntemlerle çözülebileceği yanılgısıyla hareket edilmiştir. Bu yanlış tutum, sorunu çözmediği gibi çatışmaları ve ölümleri de beraberinde getirmiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler