"Evlilik yaşı indirilmeyecek"

Adalet Bakanlığı, evlilik yaşının indirilmesi ya da herhangi bir kişi ve olayla ilgili düzenleme yapılması gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını, bu konuda hazırlanmış bir kanun tasarısının da bulunmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 14:11
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bazı gazeteler tarafından yapılan haberlerde, Türk Ceza Kanunu’nun “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar” bölümüyle ilgili Bakanlıkta yürütülmekte olan çalışmalar hakkında yanlış ve eksik bilgilere yer verildiği kaydedildi.

Açıklamada, 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu’nun uygulanmasıyla ilgili sorunların değerlendirilmesi kapsamında oluşturulan çalışma grubunda “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar” bölümüyle ilgili sorunlar ve önerilerin ele alındığı belirtilerek, şöyle denildi: “Haberlerde iddia edildiği şekilde evlilik yaşının indirilmesi ya da herhangi bir kişi ve olayla ilgili düzenleme yapılması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Bakanlığımızda bu konuyla ilgili hazırlanmış herhangi bir kanun tasarısı taslağı da bulunmamaktadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler