"Kaç öğretim görevlisi attın" sorusu

Eğitim-İş, 6 Ağustos'ta rektörleri değişen 19 Mayıs, İnönü, Cumhuriyet, Gazi ve 9 Eylül üniversitelerinin yeni rektörlerine akademik ve idari personellerle ilgili yapılan uygulamalar hakkında sorular sordu. Sendika, aynı soruların YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan tarafından da açıklanmasını istedi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 08:41
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli imzası ile 19 Mayıs, İnönü, Cumhuriyet, Gazi ve 9 Eylül üniversiteleri ile YÖK Başkanlığı’na bir yazı gönderildi. Söz konusu yazıda rektörlerin göreve gelmelerinden itibaren akademik ve idari personellerle ilgili yapılan uygulamaları açıklamaları istendi. Söz konusu yazıda rektörlere beş ayrı soru sorulurken, rektörlerin göreve gelmelerinden sonra kaç idari ve akademik personelin atamaları iptal ettiğini, iptal etmelerindeki yasal gerekçeleri açıklaması istendi.

Lisansüstü eğitimleri devam eden araştırma görevlileri içinde görev süresi uzatılmayanların bulunum bulunmadığını da soran sendika, “YÖK Kanununun 33.maddesi uyarınca kalıncı statüye geçirilen araştırma görevlileri içinde 33.madde kapsamından çıkartılan personel var mıdır? Varsa hangi gerekçelerle bu uygulama yapılmıştır? Kaç akademik ve idari personelin görev yerleri değiştirilmiştir? Bu uygulamalar hangi gerekçelere dayanmaktadır? Görev süreniz süresince kaç öğretim görevlisi ve yöneticiye soruşturma açılmıştır? Soruşturma gerekçeleri nelerdir?” sorularının da yanıtlanmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler