Macaristan'da krediler kısıtlanıyor

Tüm dünyada yaşanan küresel mali kriz Macaristan'daki negatif etkilerini göstermeye devam ediyor. Macaristan'ın en büyük bankası olan OTP, kriz nedeni ile ülke genelinde 400 yerleşim biriminde yaşayan kişilere kredi vermeyi durdurduğunu açıkladı. Banka yetkilileri, özellikle ülkenin doğusunda bulunan yerleşim birimlerinin bu karardan etkileneceğini söylediler.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 15:15
Abone Ol google-news

Macaristan'ın en büyük bankası olan OTP'nin kredi vermede kısıntıya gitmesi üzerine Macar ekonomistlerden açıklamalar gelmeye başladı. Ekonomistler, Macaristan'da işsizliğin yüksek olduğu ve en düşük gelirli halkın ülkenin doğusunda yaşadığını, OTP;nin bu nedenle buradan gelecek kredi taleplerine sıcak bakmadığına dikkat çekiyorlar.

Küresel mali kriz nedeni ile bu hafta başında Macaristan'da faaliyet gösteren Macar Ticaret Bankası (MKB) ve Volksbank dövizle kredi vermeyi dondurmuş, diğer bankalarda bundan böyle dövizle kredi verecekleri müşterileri çok daha iyi seçeceklerini, mecbur kalmadıkça döviz kredisi vermeyeceklerini açıklamışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler