Rüşvet alan siyasiye idam cezası

Çin'in başkenti Pekin'in eski belediye başkan yardımcısı Liu Zhihua, rüşvet almak suçundan idam cezasına mahkum edildi. 59 yaşındaki Liu'nun Pekin Belediye Başkan Yardımcılığı ve Conguansun Bilim Parkı'nın idare komitesi müdürlüğü görevlerinde bulunduğu 1999 ve 2006 yılları arasında 6 milyon 970 bin yüen (1 milyon 20 bin ABD Doları) rüşvet aldığı kaydedildi.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 07:22
Abone Ol google-news

China Daily Gazetesi'nin internet sayfasında yer alan haberde, Çin'in başkenti Pekin'in eski belediye başkan yardımcısı Liu Zhihua, 6 milyon 970 bin yüen (1 milyon 20 bin ABD Doları) rüşvet almak suçundan idam cezasına mahkum edildi.

Pekin'e komşu Hıbey eyaletindeki Hengşui Orta Halk Mahkemesi'nin dün aldığı kararda, bu rüşvetin Liu ve metresi Vang Cienrui tarafından alındığı, Liu'nun proje sözleşmelerinde, kredilerde ve promosyon tekliflerinde görevini kötüye kullandığı kaydedildi.

Kararda, Liu idam cezasına çaptırıldı, ancak bu cezası 2 yıl tecil edildi. Liu'nun bu süre içinde iyi davranış sergilemesi halinde cezası ömür boyu hapse çevrilebilecek. Avukatı Mo Şaoping, Liu'nun karara itiraz edip etmeme konusunda henüz karar vermediğini belirtti.

Liu, Haziran 2006'da inşaat, emlak, spor ve trafik projelerinden sorumlu olduğu belediye başkan yardımcılığı görevinden alınmış ve sonrada Çin Komünist Partisi'nden ihraç edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler