Alevilerden 'ayrımcılığa son' yürüyüşü

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Alevilere yönelik ayrımcı politikalara son verilmesi için Türkiye'nin dört bir yanından yürüyüş başlatacaklarını söyledi. Yürüyüş 7 Kasım 2008'de Ordu, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Adana ve Diyarbakır'da başlıyacağı belirtildi.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 09:29
Abone Ol google-news

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi Bektaşi Federasyonu olarak ayrımcı politikalara son verilmesi amacıyla Türkiye'nin dört bir yanından yürüyüş başlatacaklarını ve bu yürüyüşü Sıhhiye'de mitinge dönüştüreceklerini belirtti. yürüyüşün 7 Kasım 2008'de Ordu, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Adana ve Diyarbakır'dan başlatılacağını ifade etti.

Ali Balkız, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, ''zorunlu din derslerinin antidemokratik ve antilaik bir görünüm ortaya çıkardığını ve Alevi çocuklarını Sünnileştirme aracı olarak kullanıldığını'' söyledi.

''Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sadece Sünni inanç mensuplarına hizmet verdiğini'' belirten Balkız, ''Aleviler ve örgütlü yapıları yıllardır mücadele veriyor. Bu mücadele, cemevlerinin ibadet merkezi olarak tanınması, zorunlu din derslerinin ve Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması, Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi gibi temel talepleri içeriyor'' diye konuştu.

Balkız, zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin açtığı davada verilen yargı kararının uygulanmadığını savunarak, şöyle devam etti:
''Hukukun üstünlüğü ilkesine gölge düşmüştür. Aleviler, hükümetin hukuk tanımaz tavrına ve Alevilerin en temel insani taleplerine karşı oynadığı 'üç maymun' rolünü içine sindirecek durumda değildir. Çünkü söz konusu talepler sadece Alevilerin talepleri değil, demokrasi, özgürlük ve eşitlik isteyen tüm kesimlerin talepleridir. Sünni kökenli olduğu halde çocuğunun zorunlu din dersi almasını istemeyen milyonlarca aile vardır ve bu aileler de Aleviler kadar mağdur olmaktadır.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler