Eski emniyet müdür yardımcıları yargılanıyor

İzmir'de özel yetkili Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen operasyonda ifadeleri alınan ve haklarında dava açılan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'nün yargılanmasına 9 Ağustos'ta başlanıyor.

Yayınlanma: 07.08.2010 - 09:09
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamenin kabul edildiği İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde davanın ilk duruşması, 9 Ağustos pazartesi günü yapılacak. Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Uzunkaya ve Gülcü'nün de aralarında bulunduğu 7 sanık, ilk kez hakim karşısına çıkacak. Dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen bir grubu takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl Aralık ayında düzenlenen operasyonda 5 kişiyi gözaltına almış, Uzunkaya ve Gülcü'nün de ifadelerine başvurulmuştu. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü serbest bırakılırken, grubun elebaşısı olduğu iddia edilen İrfan Erbarıştıran tutuklanmıştı. Uzunkaya ve Gülcü, 13 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Emniyet Müdürleri kararnamesiyle ''başka bir göreve atanmak üzere'' Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmıştı.

 

İstenen cezalar

7 zanlı hakkında dava açılmış, Uzunkaya ve Gülcü'nün ''Suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan, Türk Ceza Kanunu'nun 220/7, 220/2-4 maddeleri gereğince, ''Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek'' suçundan da Türk Ceza Kanunu'nun 285/1. maddesi gereğince 6'şar yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları istenmişti.
Zanlılardan İrfan Erbarıştıran'ın 1 kez ''suç işlemek amacıyla örgütü kurma ve yönetme'' suçundan, 5'er kez de ''dolandırıcılık'' ve ''var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak tehdit etme'' suçundan toplam 56 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.  Örgüt üyesi olduğu öne sürülen zanlılardan Cem Gülbayoğlu, Tahir Saraç'ın bu suçun yanı sıra 4'er kez dolandırıcılık, 4 kez de tehdit suçundan 43'er yıl, Fuat Çiriş ve Ergün Arar'ın ise 1'er kez dolandırıcılık ve 1'er kez de tehdit suçundan toplam 13'er yıl hapisle cezalandırılması istenmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler