Fransız bankada 600 milyon Avro'luk hata

Fransa'da Caisse d'Epargne isimli bankanın, 6 Ekim'de borsada yanlış işlemlerden dolayı bir günde 600 milyon Avro zarar etmesinin ardından, bankanın üst düzey üç yöneticisi istifa etti.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 08:38
Abone Ol google-news

Fransa'da Caisse d'Epargne isimli banka 6 Ekim'de borsada yanlış işlemlerden dolayı bir günde 600 milyon Avro zarar etti. Bankanın yönetim kurulunun yaptığı toplantının ardından, yönetim kurulu başkanı Charles Milhoud, genel müdür Nicolas Merindol ve finans müdürü Julien Carmona bankadaki görevlerinden istifa etti.

Yönetim kurulu başkanı yaptığı yazılı açıklamada, ''işlemcilerin yaptığı yanlışla ilgili sorumluluğu üstlendiğini'' belirtti ve ''hiç bir maddi tazminat talebi bulunmadan istifasını sunduğunu'' söyledi.

Banka idaresi tarafından cuma günü basına yapılan açıklamada, bankanın altı işlemcisinin hatası yüzünden meydana gelen zararın, sermayesi 20 milyar Avro'nun üzerindeki bankanın geleceği için tehdit oluşturmadığı belirtilmişti.

Açıklamada, zararın sorumlusunun cezalandırıldığı ve konu ile ilgili gelişmeler için bankalar arası kurulun bilgilendirildiği ifade edilmişti.

Fransa'da Caisse d'Epargne ile Banque Populaire'in birleşmesi bekleniyor. İki bankanın birleşmesi sonucu oluşacak yeni bankanın mevduatı 480 milyar Avro'ya, müşteri sayısı ise 6 milyona çıkacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler