Irak'ta şiddet: 4 ölü

Irak'ta farklı kentlerde düzenlenen saldırılarda 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 16.08.2010 - 08:31
Abone Ol google-news

Asvat El Irak haber ajansı, bir güvenlik kaynağına dayanarak verdiği haberde, Musul kentinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını belirtti. Musul kentindeki ilk saldırının, batısındaki El Tüccar semtinde bir polis devriyesini hedef aldığını duyuran ajans, bu saldırıda bir polisin öldüğünü 3 polisin yaralandığını kaydetti. Musul'un güneyinde, Bağdat karayolundaki ikinci saldırıda da bir polis devriyesinin öldüğü bildirildi.

Irak'ın Felluce kentinde de, dün akşam el bombalı saldırıda 1 kişinin yaralandığı duyuruldu. Asvat El Irak haber ajansına açıklamada bulunan bir kaynak, bisikletli silahlı kişilerin Felluce'nin güneyinde, Cubeyl bölgesinde el bombalarıyla saldırarak bir polis devriyesini yaralandığını belirtti. Bunun ardından polis, saldırganları El Şuheda semtinde kuşattı ve bölgeyi giriş çıkışlara kapattı.

Irak'ın resmi haber ajansı INA da, bir polis yetkilisine dayanarak verdiği haberde, Bağdat'ın Filistin semtinde yol kenarına yerleştirilmiş bombayla, 1 polisin öldüğünü, 2 polisin yaralandığını duyurdu.

ABD ordusundan bugün yapılan bir açıklamada bir Amerikan askerinin, önceki gün Diyala vilayetinin başkenti Bakuba'da devriye görevi yaptığı sırada uğradığı saldırıda öldüğü bildirildi. Saldırıya ilişkin soruşturma açılırken, ayrıntılı bilgi verilmedi.

Amerikan Associated Press haber ajansı, son saldırıyla birlikte, ABD'nin Irak'ı işgal ettiği Mart 2003'ten bu yana ölen Amerikan askeri sayısının 4 bin 415'i geçtiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler