"Bertaraf olmamak için hayır"

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'a "CHP'yi susturmaya gücün yetmez" diye seslendi.

Yayınlanma: 21.08.2010 - 12:45
Abone Ol google-news

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Taraf olmayan bertaraf olur" sözlerine yanıt verdi. Tekin, "Bertaraf olmamak için hayır oyu verelim" çağrısı yaptı.

"Referandumda Hayır Oyu Verelim" başlıklı çalışmaya katılan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Gürsel Tekin, CHP Ataşehir İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Aynı zamanda Anadolu Yakası Seçim Koordinasyon Merkezi olarak da kullanılan ilçe örgütünde yöneticilerle sohbet eden Tekin, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tekin daha sonra aralarında CHP Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz ile Parti Meclisi (PM) Üyesi Melda Onur'un da bulunduğu çok sayıda partiliyle Yenişehir Semt Pazarı'na gitti.

Tekin, esnaf ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Tekin, bir gazetecinin "Başbakan Erdoğan son zamanlarda CHP'ye yönelik eleştirilerinin dozunu artırdı, bunu nasıl yorumluyorsunuz?" diye sorması üzerine şu yanıtı verdi: "Başbakan Erdoğan ve arkadaşları, Türkiye'ye bir deli gömleği giydirmeye çalışıyor. Ceberut bir anayasa hepimize dayatılıyor. İçinde toplumsal uzlaşmanın olmadığı bir anayasa, halkın anayasası değildir. Başbakan bunu bildiği için toplumun tüm kesimlerini kendisine taraf olmaya zorluyor. Bunun için baskı yapıyor. Hatta hızını alamayıp (Taraf olmayan bertaraf olur) diyor. Yani, benim tarafımda olmayan "yok olur" demeye getiriyor. İşte biz bu yüzden, bertaraf olmamak için 12 Eylül günü "hayır" diyeceğiz. 12 Eylül günü yapılmaya çalışılan sivil darbeye geçit vermeyeceğiz. Faşist baskılara da boyun eğmeyeceğiz."

Baskılardan sonuç alamayacak

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine yönelik eleştirilerinin kimi yerlerde "fiili baskıya" dönüştüğünü de söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP'nin gücü CHP'yi susturmaya yetmez. CHP'nin olduğu yerde, AKP istediği gibi at oynatamaz. AKP iktidarda olduğu süre içinde herkesi susturabilir, ama CHP'yi susturamaz. Bunu Başbakan ve AKP de biliyor. Yaptıkları tüm baskılar 12 Eylül günü geri tepecek. Telefon dinlemelerinin olmadığı, insanların insanca yaşadığı bir düzeni kuracağız. Bu düzende kimse taraf olmaya zorlanmayacak, kimse baskı görmeyecek."

CHP'li Tekin, bir soru üzerine AKP'nin elindeki tüm kamu olanaklarını referandumda 'Evet' oyu çıkarmak için harcadığını söyledi. Tekin, buna rağmen, halkın AKP iktidarına karşı mücadele ettiğini belirtti. CHP'li Tekin, sözlerine örnek olarak da Kars'ın Susuz İlçesi'nde yaşayan 84 yaşındaki Şahzade Şahin'le yaptığı konuşmayı verdi. Bülent Ecevit'e 'Karaoğlan' Kemal Kılıçdaroğlu'na ise 'Yiğitoğlan' lakabını takan ve Kars'ta "Şaşo Hala" olarak bilinen Şahzade Şahin'in sabah saatlerinde kendisini aradığını aktaran Tekin şöyle konuştu:

"84 yaşındaki Şaşo Hala sabah beni aradı ve referandumda çalışabilmek için araba istedi. 84 yaşındaki Şaşo Hala dizleri ağrıdığı için yürüyemiyor. Köylere gidebilmek ve "Hayır'' oyu istemek için araba talep etti. Kars'taki arkadaşlarımız pazartesi sabahı Şaşo Hala'ya köylere götürecek ve referandum çalışmasına katacaklar. Hayır oyu 84 yaşındaki Şaşo Halaların mücadelesiyle kazanılacak. Bu tavır, hepimize örnek olmalıdır."

Yenişehir Pazarı'ndaki esnaf ziyaretinin ardından Esatpaşa, Örnek ve CHP'nin en az oy aldığı Ferhatpaşa Mahallesi'ne giden Tekin, mahalle halkını pazar günü yapılacak olan "İstanbul Mitingi"ne davet etti. Tekin, "Pazar günü iki mitingimiz var. Biri Kırklareli'nde, diğeri ise İstanbul'da. Ben her ikisinde de olacağım. İstanbullu yurttaşlarımızı da Çağlayan'daki mitingimize bekliyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler