Mehter ve Kızılordu buluşması

Dünyanın en eski askeri bando takımı olan Mehter Takımı ile 1973 yılında kurulan Rus Kızılordu Korosu, Kremlin'de dostluk ve barış için birlikte sahne aldı. "Türk Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde ikinci kez aynı sahneyi paylaşan korolar izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 08:17
Abone Ol google-news

Mehteran Takımı ve Kızılordu Korosu, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Kültür Bakanlığı arasında yapılan anlaşma uyarınca bu yıl Rusya'da yapılan "Türk Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde ikinci defa aynı sahneyi paylaştı.

Rusya'nın simgesi olan Kremlin Sarayı'nın 6 bin kişilik konser salonunda Mehter takımını Mehter Başı Kürşat Tuncay, Kızılordu Korosu'nu da Şef Viktor Yeliseev yönetti.

Türk ve Rus milli marşlarının söylenmesinin ardından başlayan konserde Mehter Takımı ve Kızılordu Korosu, "Suzinak Peşrev, Nihavent Longa, Hicaz Hümayun Peşrev, Kutlama, Ceyranım Gel Gel, Genç Osman, Yine Bir Gülnihal, Ceddin Deden ve Kalinka" adlı eserleri birlikte seslendirdi.

Konserde Mehter Topluluğu, "Mehter Vuruyor Marşı, Estergon Kal'ası, Tavas Zeybeği, Ney Taksim - Salat-ı Ümmiye (Sema Grubuyla birlikte) ve Katuşya" şarkılarını tek başına icra etti.

Kızılordu Korosu'nun solo olarak "Hekimoğlu" parçasını seslendirdiği konserde, Kızılordu Kafkas Oyuncuları ve bale ekibinin yanı sıra Karadeniz Halk Oyunları Ekibi de sahne aldı. Program, Mehter Takımı ve Kızılordu Korosu'nun "Kahve Yemenden Gelir" şarkısına yaptığı düetle son buldu.

"Birlikte Dostluk Konseri" adı verilen Serkan Çağrı Grubu'nun aynı sahneyi paylaştığı Kızılordu ve Mehter Topluluğunun ilk etkinliği, 18 Ekim'de Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da yapılmıştı. Aynı konser, Rusya 22 Ekim'de Rusya'nın Krasnadar kentinde tekrarlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler