Hikmet Şimşek özel konserle anılacak

Klasik müziği sevdiren müzik adamı ve orkestra şefi Hikmet Şimşek, 7. ölüm yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın 23 ve 24 Ekim'de vereceği iki konserle anılacak.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 08:55
Abone Ol google-news

Türkiye'de uzun yıllar televizyon programları ve konserlerle klasik müziği sevdiren ünlü orkestra şefi Hikmet Şimşek, hayata veda edişinin 7. yıl dönümünde konserle anılacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) 23 ve 24 Ekimdeki Hikmet Şimşek'i anma konserlerinde, yaylı sazlardaki başarılı tekniğiyle tanınan Rus keman ve viyola sanatçısı Albert Markov ile oğlu kemancı Alexander Markov izleyiciyle buluşacak.

Orkestrayı Şef Gerard Oskamp'ın yöneteceği konserlerde, Wolfgang Amadeus Mozart'ın ''Figaronun Düğünü Uvertürü'', Saint-Saens'in ''Introduction et Rondo Capriccioso'' ve Pablo de Sarasate'nin ''Zigeunerweisen'' ile ''Navarra'' adlı yapıtları yorumlanacak.

 

Frankfurt dönüşü ilk konser

CSO Müdürü Çağatay Akyol, orkestranın, Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışında Ahmet Adnan Saygun'un ''Yunus Emre Oratoryosu'' ile sahne aldığını anımsattı.

Alte Oper binasındaki konserde eserin tamamının koro tarafından Almanca olarak seslendirildiğini ifade eden Akyol, ''Dünyanın en önemli kültür olimpiyatlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışına CSO da katkı sağlamış oldu. Türk edebiyatı tanıtılırken orkestramız da izleyici karşısına çıktı'' dedi.

Orkestranın bu haftaki konserlerinde Türkiye'de klasik müziğin yaygınlaşıp sevilmesi için uzun yıllar emek veren Şef Hikmet Şimşek'i anacağını ifade eden Akyol, gelecek haftalarda da birbirinden dolu programlarla seyirciyle buluşacağını kaydetti. CSO Müdürü Akyol, ''Yenilenen salonumuzdaki ilk konsere büyük ilgi gösteren müzikseverler, bu haftadan itibaren arka arkaya üç temalı konser izleyecek'' dedi. Akyol, gelecek hafta Cumhuriyet Bayramı Haftası Konseri'nin ardından İstanbul turnesi gerçekleştireceklerini, daha sonra da Atatürk'ü Anma Konseri ile seyirciyi selamlayacaklarını sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler