Güner: TRT hâlâ kamu kuruluşu

CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a, TRT'nin hangi gerekçeyle eğitim yayını karşılığı bedel istediğini sordu. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 2005 Mart ayından beri yasadışı yollardan Türkiye'ye giren göçmenlerle, bunlar arasında mülteci statüsü kazananların sayısını sordu.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 09:20
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, TRT'nin açıköğretim derslerini yayınlamak için bedel istediğini hatırlatarak, ''TRT hala kamu yayıncılığı yapıyorsa, yükseköğretimi baltalamak kamu yayıncılığı anlayışıyla bağdaşmakta mıdır? Milli eğitimi ve milli kültürü geliştirmek TRT'nin görevleri arasında yer alıyorsa, bu görevi bir bedel karşılığı yapma girişimi yasaya aykırı değil midir?'' dedi.

Halkın vergileriyle desteklenen TRT'nin hangi gerekçeyle devlet üniversitesinden eğitim yayını karşılığı bedel istediğini öğrenmek isteyen Güner, ''TRT yönetiminin önceliği kamu yayıncılığı mı yoksa kar etmek mi? Eğer öncelik kar etmek ise en çok izlenen 100 program arasında TRT'nin kaç programı yer alıyor? Bu programlara verilen reklamların geliri ne kadardır?'' sorularını yöneltti.

 

Yasadışı yollardan Türkiye'ye giren yabancılar

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 2005 Mart ayından beri yasadışı yollardan Türkiye'ye giren göçmenlerle, bunlar arasında mülteci statüsü kazananların sayısını sordu.

Kayıt altına alınan mülteci sayısı ve hangi ülke uyruğuna tabi olduklarını öğrenmek isteyen Köktürk, ''Yasadışı yollardan ülkemize giriş yapan yabancıların artışı, iddia edildiği gibi istihbarat zaafından mı kayaklanıyor? İnsan hak ve özgürlüklerine taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler de dikkate alınarak, Türkiye'ye doğudan bir mülteci akımını teşvik etmeyecek ne tür önlemler alınmıştır?'' sorularına cevap istedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi konusunda Bakanlar Kurulu Kararı bulunmasına rağmen, Gaziantep'te çiftçilere borçlarını ödemesi için baskı yapıldığını kaydetti. Ağyüz, ''Ekonomik sıkıntı nedeniyle tohumluk ve gübre alamayan çiftçilerimize çıkarılan bu zorluklardan bilginiz var mı? Değişik illerde farklı uygulanan kararname hükümlerinin çiftçilerimize eşit ve bölge farklılığı yaratılmadan uygulanması gerekmiyor mu?'' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, Ankara'da alt ve üst geçit yapımında engelli vatandaşların kullanımının neden gözardı edildiğini sordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler