'Cumhuriyet değerleri zayıflatılıyor mu?'

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Halkevlerinin 'Kamuya yararlı dernek' statüsünden çıkarılması için hükümet tarafından çalışmalar yapıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Köktürk, Başbakan Erdoğan'a, "Bunun arkasında, bir 'Cumhuriyet değerinin' daha zayıflatılarak yok edilmesi mi güdülmektedir?" diye sordu.

Yayınlanma: 22.10.2008 - 12:57
Abone Ol google-news

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Atatürk’ün direktifleriyle açılan Halkevlerinin, 1961 yılından bu yana sahip olduğu “Kamuya yararlı dernek” statüsünün kaldırılması yolunda Hükümet tarafından çalışmalar yapıldığı iddialarını hatırlattı.

Konunun, İçişleri Bakanlığı’nın başvurusu üzerine Bakanlar Kurulu gündemine alındığı şeklindeki haberlerin basına yansıdığını ifade eden Köktürk, Başbakan Erdoğan’a iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Köktürk önergesinde şu sorulara yer verdi: “Halkevlerinin ‘Kamuya yararlı dernek’ statüsünden çıkarılmak istenmesinde, Hükümetinizin uyguladığı Neo–liberal politikalara, en temel kamusal hizmetlerin özelleştirilip piyasalaştırılmasına, ülkemizdeki yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı verdiği örgütlü mücadelenin etkisi olmuş mudur? Alman Mahkemesi yargı kararıyla kesinleşen ve basınımıza da tüm çıplaklığıyla yansıyan Deniz Feneri gibi bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının hukuka aykırı eylemlerine, yolsuzluklarına göz yumulurken, ulusal sürecimizde oldukça önemli işlevler gerçekleştirmiş Halkevlerine karşın böyle bir düzenlemeye gidilmesi, nasıl bir yönetim anlayışını yansıtmaktadır? Halkevlerinin ‘Kamuya yararlı dernek’ statüsünden çıkarılmak istenmesinin arkasında, bir ‘Cumhuriyet değerinin’ daha zayıflatılarak yok edilmesi ereği güdülmekte midir?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler