Gökçek: Karayalçın CHP liderliğini istiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Deniz Baykal’ın Karayalçın’ı çağırmasının nedeninin DSP’nin Karayalçın’a adaylık teklif etmeyi planladığını öğrenmesi olduğunu öne sürdü. Gökçek’e göre Karayalçın’ın hedefi ise CHP liderliği.

Yayınlanma: 22.10.2008 - 13:06
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP’nin bu seçimde Karayalçın’ı belediye başkanlığına aday yapmasıyla hiçbir seçimde yaşamadğı hezimeti yaşayacağını iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Gökçek şöyle konuştu:



AKP'den adaylığı

Benim aday adaylığım 4-5 senedir var olan bir durum. Ben bir dönem daha başkanlık yapmak istiyorum.Ama Başbakan açıklamadan benim açıklama yapmam doğru değil. İnşallah aday olur yoluma devam ederim. Başbakan’ın bileceği bir şey. Kasım ayından itibaren bazı adaylar ilan edilecek, o zaman göreceğiz.



Kazanamazsam bırakırım

Baykal 71, Karayalçın 65 yaşında. Ben kazanamazsam bırakırım, siz de kazanamazsanız bırakın, dedim. Baykal DSP’ye karşı sıkıntı içinde. DSP bu seçimde yükselecek gibi görünüyor. Baykal, Sayın Karayalçın’la DSP lideri Sezer arasında yapılacak görüşmeyi haber aldı. Karayalçın DSP’den aday olacaktı. Bunun üzerine Karayalçın’ı çağırdı. Baykal’ın amacı seçim puanını yükseltmek. Karayalçın’ın gayesi ise yüzde 30 civarında oy alıp CHP liderliğine gitmek.

 

CHP en büyük hezimeti yaşayacak

Sayın Karayalçın’ın bana yönelik sözlerine gelince Karayalçın’ın telaşı Baykal’ ın önceki yıllardaki sözleriyle ilgili. Baykal SHP, o dönem DEHAP’la yapılan işbirliği nedeniyle ‘listeleri İmralı’dan yapılıyor’ demişti. Son dönemdeki olaylara karışan DTP’li belediyeleri kanadı altına alan Karayalçın’ın CHP’den adaylığı CHP’ye zarar verecek. CHP bu seçimde hiçbir seçimde olmayan hezimeti yaşayacak.

 

Seçim vaadleri

Seçim vaadlerini ayrı açıklarım ama iki büyük projem var. Disneyland ve Hayvanat Bahçesi projeleri. Bunlar Ankara’ya hayat verecek, Ankara’yı turizm kenti yapacak.

 

Metro ve Borçlar

En önemli işimiz metroları bitirmek, kentsel projeleri bitirmek. Bunlar dev projeler. Dünyada metrolar merkezi hükümetler tarafından yapılır. 4,5 kattrilyon lira borç bizim dönemimimizin borcu değil. Bunlar bize Karayalçın döneminden kaldı. Faiz yükü çok yüksek. Bunun altından kalkmak mümkün değil. Ama tüm bunlara rağmen son 5 sene içinde 750 trilyon liraya yakın metro yatırımını öz kaynaklardan yaptım. Önümüzdeki dönem metro bitmiş olacak.


Gençlik Parkı'nda içki tartışması

Gençlik Parkı’nda içki yasak olacak demedim. Meyhaneler kalkacak dedim. Fast foodlar olacak. Her yerde içki içilebilir, ona lafım yok. Toplumun geldiği bölgelerde meyhaneler olunca aile ortamı ortadan kalkılor. Gençlik parkı da öyle... Biz orayı kesinlikle bir aile parkı yapmak istiyoruz. Bunun örnekleri ABD’de de var. Bunu böyle bir içki düşmanlığı gibi getirmek yanlış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler