Siyasiler oylarını kullandı

Anayasa değişikliği sebebiyle 49 milyon 446 bin seçmen bugün sandık başına gitti... Siyasiler de erken saatlerde oylarını kullandı. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren de Anayasa değişikliği paketine ilişkin referandum için oyunu kullanan isimler arasında...

Yayınlanma: 12.09.2010 - 10:13
Abone Ol google-news

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren Anayasa değişikliği paketine ilişkin referandum için oyunu kullandı. Evren, oyunu kullanmak için Karayolları Genel Müdürlüğü misafirhanesine saat 16.00'da geldi.

1106 numaralı sandıkta oyunu kullanan Evren'in oy kullanacağı sandığın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel korumalar bir saat öncesinden gelerek misafirhane içerisinde güvenlik kontrolleri yaptı. 7. Cumhurbaşkanı Evren, geniş bir koruma ekibinin arasında oyunu kullandı.

Bu esnada Evren'in oy kullanacağı sandıkta oy kullanmak için daha önce gelmiş olan vatandaşlar da yaşanan kısa süreli arbede nedeniyle basın mensuplarına ve korumalara tepki gösterdi. Evren'den hemen önce oy pusulalarını alan bir ailenin üyeleri, Evren'in oy kullanmasını bekledikten sonra oy kabinine girebildi.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve emekli paşaların oy kullandığı Karayolları Genel Müdürlüğü misafirhanesinde, 21. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş de oyunu kullandı. Güreş 1106 nolu sandıkta oy verme işlemini tamamladıktan sonra açıklama yapmadan ayrıldı.

 

Abdullah Gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Anayasa değişikliği referandumunda oyunu kullandı.
Cumhurbaşkanı Gül, oyunu kullandığı Çankaya İlköğretim Okulu'na eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte konutundan yürüyerek geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü burada bazı yurttaşlar alkışla karşılarken, Gül 1103 No'lu sandıkta oyunu kullandı. Ardından eşi Hayrünnisa Gül de oyunu kullandı. Oyların kullanılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, bugün demokrasinin güzel yanlarından birinin yaşandığını, önemli konular söz konusu olduğunda demokrasilerde son sözü hep halkın söylediğini, bugün de böyle olduğunu belirtti.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması için oyunu Üsküdar Burhaniye'de kullandı. Başbakan Erdoğan, Kısıklı'daki ikametgahından Burhaniye İlköğretim Okuluna eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile geldi. Başbakan Erdoğan, burada 2130 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın ardından eşi ve kızı da oylarını kullandılar. Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile, oğlu Bilal ve gelini Reyyan Erdoğan da aynı sandıkta oyunu verdi. Başbakan Erdoğan'dan önce okula gelen Tenzile Erdoğan'ı torunu Bilal Erdoğan sandığa getirdi ve paravanın arkasına birlikte geçerek oy kullanmasına yardım etti.

Daha sonra Reyyan Erdoğan ve ardından Bilal Erdoğan oyunu kullandı. Bilal Erdoğan oyunu kullandıktan sonra ''Milletçe bugün çok önemli bir kararın içindeyiz. Arifesindeyiz demiyorum çünkü bir kaç saat içinde netice belli olacak. Hatta Güneydoğu Anadolu'nun bazı kırsal kırsal kesiminde sandıklar kapanmış, oralardan neticeler gelmeye başladı. Bu gösteriyor ki katılım iyi. Öyle zannediyorum ki neticeyi akşam alabileceğiz. Ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bugünkü halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar, Türkiye'yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum"

 

 

"Bugün siyaset konuşmayalım, spor konuşalım"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, oyunu Antalya'da kullandı. Şahin, Muratpaşa ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu'nda 1322 No'lu sandıkta oyunu kullandıktan sonra, gazetecilerin referandumla ilgili soruları üzerine, ''Şu anda değerlendirme yapmak yasaklara girer. Yasaklar kalktıktan sonra referandumla ilgili değerlendirme yaparız. Bugün siyaset konuşmayalım, spor konuşalım'' karşılığını verdi.

 

Bülent Arınç

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ve oğlu Mücahit ile Adakale Mahallesi Murat Germen İlköğretim Okulu'nda 1002 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Arınç ''Eminim bugün de bizim, çocuklarımızın, hepimizin geleceği için, daha demokrat, daha özgür bir Türkiye için oylarını kullanmışlardır, kullanacaklardır" dedi.

 

Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Anıttepe İlköğretim Okulu'nda 4329 nolu sandıkta oy kullandı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Türkiye'deki siyasi partilerin referanduma ilişkin yoğun bir propaganda çalışmasına girdiğini söyledi. Bahçeli, "Bugün de milletimiz oyunu kullanmak üzere sandıklara gelmektedir. Halk oylaması 2011 ve sonrası için, Türkiye'nin geleceğinin belirlenmesi için bir dönüm noktası niteliği taşımaktadır" dedi.

 

 

Hüsamettin Cindoruk

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, oyunu Şişli Maçka Akif Tunçel Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 1122 numaralı sandıkta kullandı.

Cindoruk, oylama sonucu ister ''evet'' ister 'hayır'' çıksın, halk oylamasından vazgeçilmesi gerektiğini düşündüğünü bildirdi.   

 

Masum Türker

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ataşehir Lisesi'ne 2049 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Türker, ''Oyların rengi ister 'evet' olsun, ister 'hayır' olsun, yarından itibaren Türkiye'nin birlik, beraberlik ve barış içinde yoluna devam etmesi gerekir'' diye konuştu.


Numan Kurtulmuş

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi ve kızı Ayşe Kurtulmuş'la birlikte oyunu Fatih'teki 29 Mayıs İlköğretim Okulunda 1263 numaralı sandıkta kullandı.

Kurtulmuş ''Referandum sonucu ne çıkarsa çıksın, hangi oranda çıkarsa çıksın, Türkiye'de anayasa tartışmaları bitmeyecektir, ta ki millet tarafından yapılan katılımcı, demokratik bir anayasaya Türkiye kavuşana kadar'' dedi.

 

Sadullah Ergin

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ürgen Paşa Mahallesinde bulunan Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi'ne giderek, oyunu 1336 numaralı sandıkta kullandı.

Oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, şunları söyledi:
''Önemli olan vatandaşların özgür iradelerini rahat bir şekilde sandığa yansıtmalarıdır. Sandık açıldığında çıkacak sonuca hepimiz saygı duyacağız. Seçime katılım oldukça yüksek. Hatay'da katılım gayet yüksek görülüyor. Önceki seçimlerden çok farklı bir tablo yok. Her şey normal gözüküyor. İnşallah ülkemiz ve milletimiz için en yararlı sonuç ortaya çıkar.''

 

Mehmet Şimşek ve Abdulkadir Aksu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, oylarını Gölbaşı'ndaki Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Maliye Bakanı Şimşek ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Aksu, eşleriyle Şahin Sevin İlköğretim Okulu'na geldi. Bakan Şimşek, referandum sonucunun ülke için iyi olması ve ülkenin önünü açması temennisinde bulunarak, ''Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve Avrupa standartlarında bir yargı için inşallah sonuçlar ülkemiz için güzelliklere, hayırlara vesile olur'' dedi.

 

Zafer Çağlayan

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, eşi Songül Çağlayan, oğlu Kaan Çağlayan ve kardeşi Şenol Çağlayan ile Ankara Ümitköy, Alacatlı mahallesinde bulunan Özel Aydın Anadolu Lisesine gelerek oyunu 1008 numaralı sandıkta kullandı. Çağlayan, ''İnşallah Türkiye yarın yeni bir güne başlayacak, ekonomik açıdan çok büyük kazanımlar gelecek. Türkiye ekonomisi çok ciddi şekilde gelişme ve büyüme kaydedecek'' dedi.

 

"Memleket için inşallah çok güzel şeylere vesile olur''

Halkın demokratik bilincinin sandığa en mükemmel şekilde yansıyacağından eminim
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, oyunu Erzurum'da kullandı.      

Akdağ, Hastaneler Caddesi üzerindeki Erzurum Lisesi'nde 1114 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, önemli bir vatandaşlık görevini kendisinin de ifa ettiğini söyledi.      

Bugün ülke için, ülkenin geleceği için çok önemli bir halk oylaması yapıldığını ifade eden Akdağ, ''Demokrasi bütün kurallarıyla işliyor. Halkın demokratik bilincinin sandığa en mükemmel şekilde yansıyacağından da ben eminim. Türkiye, gerçekten demokrasiyle güçlenmiş olarak bu referandumdan çıkmış olacak. Memleket için inşallah çok güzel şeylere vesile olur'' dedi.

  

Yalçın Topçu

İnşallah oylama neticesi, milletimizin faydasına olur. Ahmet Vefik Paşa İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Halk oylaması demokrasimizin en üst seviyede uygulamasıdır. İnşallah oylama neticesi milletimizin faydasına olur'' dedi.

 

Kadir Topbaş

Bakırköy Şenlikköy Murat Kölük İlköğretim Okulu'ndaki 1297 numaralı sandıkta oy kullanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Siyasiler konuştu, meydanlarda mitingler yaptı, ama bugün halk konuşuyor. Kararın en doğrusunu halkımız verecektir. Milli irade sandığa yansıyacaktır'' dedi. 

 

Binali Yıldırım

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da oy kullandı.       

Yavuz Selim Mahallesindeki Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne gelen ve 1138 nolu sandıkta oyunu kullanan Yıldırım, tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzincan'da da halkın sandık başında tercihini yaptığını belirterek, ''Yapılan bu tercihler ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

 

Gürsel Tekin

Sabah saat 10.00'da Kalamış İlköğretim Okulu'na gelen CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, oyunu kullandı. Tekin, oy pusulasını sandığa atarken, "Hayırlı olsun" dedi. Oy kullandıktan sonra sorumlusu olduğu Trakya Bölgesi'ne hareket eden Tekin'in seçim sonuçlarını Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne üçgeninde izleyeceği öğrenildi.

 

Baykal oyunu kullandı

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, oyunu kullanacağı Ayten-Şaban Diri İlköğretim Okulu'na eşi Olcay Baykal birlikte geldi.     

Baykal, Türkiye'nin, siyasi tarihinin en önemli kararlarından birini vereceğini belirterek, referandum sonucunun ülkenin geleceğini etkileyeceğini söyledi.

 

Süleyman Demirel

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı oyunu Çankaya'daki Teğmen Kalmaz İlköğretim Okulu'nda kullandı. Demirel, okuldan çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini söyledi.

Yarın her şeyin belli olacağını ifade eden Demirel, ''Saç kesilir öne düşer, herkes saçın rengini görür, denir. Türkiye için hayırlı olsun'' diye konuştu.

 

Necmettin Erbakan

Erbakan, saat 15.00'da geldiği Balgat'taki Ömer Seyfettin Lisesi'nde Okul Müdürü Ahmet Yılmaz ile müdür yardımcısının odasında bir süre sohbet etti. Erbakan daha sonra sandık görevlileri tarafından odaya getirilen 4382 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere değerlendirmede bulunan Erbakan, geçmişten bu güne referandumlara büyük önem verdiklerini söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler