YSK'ye ilk şikayet MHP'den

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Başbakan Erdoğan'ın saat 15.01 itibariyle referandumla ilgili "Neticeler gelmeye başladı" dediğini belirterek "Bu, referandumda belirlenecek seçmen iradesine yürütme organının başındaki Başbakan tarafından müdahale yapıldığının Başbakanın kendi ifadesiyle ikrarıdır. Konuyla ilgili dilekçelerimizi YSK'ya ilettik" dedi.

Yayınlanma: 12.09.2010 - 14:35
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde yaptığı açıklamada, bugün saat 15.01'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hatta Güneydoğu Anadolu'nun bazı kırsal kesimlerinde sandıklar kapanmış. Şu aralar neticeler gelmeye başladı. Bu da gösteriyor ki katılım iyi ve hızlı bir şekilde netice alınıyor" şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı. Bal "Şimdi saat 16.00'da kapanması gereken sandığın içine Sayın Başbakan saat 15.01'de nasıl girdi? Bu sonuçları nasıl ele geçirdi? Bu, referandumda belirlenecek seçmen iradesine yürütme organının başındaki Sayın Başbakan tarafından müdahale yapıldığının Sayın Başbakan'ın kendi ifadesiyle ikrarıdır. Dolayısıyla referandum sonuçlarını gölgeleyebilecek söylemlerine bir yenisi eklenmiştir. Daha önce de Sayın Başbakan referandum sonuçlarının yüzde 53-54 gibi bir rakamla lehine sonuçlanacağına dair beyanat vererek bir takım şüpheleri üzerine çekmişti. Bugün bu beyanatı ile bu şüpheler hakkında kendisi aleyhine bir delil oluşturmuş oldu. Dolayısıyla referandum sonuçlarının üzerinde Sayın Başbakan'ın bu ikrarı şimdiden bir gölge olarak düşmüştür" diye konuştu.

Bazı 'yandaş' televizyon kanallarında da sonuçların gelmeye başladığına ilişkin açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Bal şöyle konuştu: "Bazı yandaş medya mensupları saat 14.00'ten itibaren yaptığı yayınlarla kendilerine sandık sonuçlarının gelmeye başladığını ilan etmişlerdir. Sayın Yiğit Bulut ve yardımcısı hanımefendi saat 14.00'ten itibaren sandık sonuçlarının kendilerine gelmeye başladığını ilan ettiklerine göre, sandık sonuçlarını kendilerine ulaştıran bir mekanizmanın varlığı kesindir. Bu mekanizmanın, Sayın Başbakan'ın bu söylemi ile yürütme organının elinde olup olmadığını merak etmekteyiz ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği ile ilgili ve halkın iradesi ile ilgili böyle bir referandum sürecini sandığın içine siyasi iradenin karışmış olmasını, Türk milletine şikayet ediyoruz."

Bal, şikayetlerine ilişkin dilekçeleri YSK Başkanlığı'na sunduklarını da bildirdi.

 

İşçi Partisi de YSK'ye şikayette bulundu

İşçi Partisi (İP) İstanbul İl Yöneticisi Hıdır Hokka, oy verme işlemleri sırasında bazı ilçelerde usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla İl Seçim Kuruluna şikayette bulundu. İP Merkez Karar Kurulu üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Hokka, İstanbul İl Seçim Kurulu'na gelerek bir şikayet dilekçesi sundu. Basın mensuplarının soruları üzerine şikayet konularını anlatan Hokka, Ümraniye Endüstri Meslek Lisesi'nde sandıkların tamamında listedeki seçmen sayısından eksik pusula bulunduğunu öne sürdü.

Beykoz'da 1 okuldan 2 mührün çalındığını, Üsküdar'da 1 sandık kurulu başkanının oy kullananlardan seçmen kağıtlarını topladığını, Kağıthane'de imza listesinde adı bulunmayan 1 yurttaşın ''evet''i tercih edeceğini söylemesi üzerine oy kullandırıldığını ileri süren Hokka, Beşiktaş'taki 1 sandıkta da görevlilerin oy pusulalarının ''evet'' bölümüne mühür bulaştırılarak seçmenlere verdiğini iddia etti. Hokka, bazı ilçelerde polislerin görev kağıtları olmadan oy kullandıklarını, Beykoz'da AKP'nin 34 TF 4634 plakalı aracının propaganda yapmayı devam ettiğini savundu.

Beykoz'da pusulaların seçmenlere ''evet'' öne gelecek şekilde katlanarak verildiğini ve Kartal'da bazı görevli polislerin, müşahitleri sandıklara yaklaştırmadığını da iddia eden Hokka, Kartal'da 1 okulda da liste dışındaki kişilere oy kullandırıldığını ileri sürdü. Hokka, kendilerine şikayetlerin ulaşmaya devam ettiğini bundan sonra gelecek şikayetleri de İl Seçim Kuruluna iletmeye devam edeceklerini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler