Kayseri'de mobese dönemi

Kayseri'de suç ve suçluyla mücadelede büyük katkı sağlaması beklenen Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi için çalışmalara başlandı. Kayseri'de 140 noktaya 600 kamera yerleştirilecek.

Yayınlanma: 24.10.2008 - 09:21
Abone Ol google-news

Kayseri İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, halk arasında daha çok MOBESE olarak bilinen Kent Güvenliği Yönetim Sistemi'nin (KGYS) hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandığını belirtti.

Proje kapsamında kamera yerleştirilecek bölgelere fiber optik kablolar döşenmeye başlandığını ifade eden Özdemir, şu bilgileri verdi: ''Suç ve suçluyla mücadelede güvenlik güçlerimize büyük katkı sağlayacak KGYS için bir süre önce ihale yapmıştık. İhaleyi alan firma çalışmalara başladı. Yıl sonuna kadar devreye girecek sistemde 140 noktaya 600 kamera yerleştirilecek. Sabit ve hareketli kameralarla suçlular anında hareket merkezimizden görüntülenebilecek. Uzun süre park eden araçlardan, şüpheli paket olaylarına kadar, trafik uygulamalarından eşkal belirlemeye kadar çok alanda bu sistemden yararlanacağız. Bu sistem hem suçlular üzerinde caydırıcı etki yapacak, hem de suç durumunda bize anında müdahale imkanı sağlayacak. Teknik destekle birlikte suç ev suçluyla mücadelede gücümüz kat kat artacak.''

Sabit ve hareketli kameralardan emniyet müdürlüğü bünyesindeki hareket merkezine fiber optik kablolarla televizyon yayını kalitesinde görüntü iletileceğini vurgulayan Özdemir, sistemin yaklaşık 8 milyon YTL'ye mal olacağını sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler