"Esnafın sesini dinlemeye ve duyurmaya çok önem veriyoruz"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK olarak hem teşkilatın hem de esnafın sesini dinlemeye ve duyurmaya çok önem verdiklerini söyledi.

Yayınlanma: 20.09.2010 - 14:15
Abone Ol google-news

Çeşitli tedbirler alınarak, Iğdır'da haksız rekabetin önüne geçilebileceğini ifade eden Palandöken, ''Şehir merkezindeki süper marketlerin şehir dışına çıkarılması gerekir. Bununla ilgili kanun olduğu halde, süper marketler şehir dışına çıkarılmıyor. Iğdır gibi küçük bir yerde 5 tane süper market vardır. Bu süper marketler, küçük marketleri, bakkalları zor durumda bırakıyor'' dedi.

Esnaf ve sanatkarların son birkaç yıldır yaşadığı sıkıntılı değişim ve dönüşüm sürecinde, devletten destek beklediğini de dile getiren Palandöken, şöyle devam etti:''TESK olarak hem teşkilatın hem de esnafın sesini dinlemeye ve duyurmaya çok önem veriyoruz. Bu toplantıları da bu nedenle düzenli olarak yapıyoruz. Bildiğiniz gibi ülkemizin gündemi son derece hareketli. Bu yoğun gündemde esnafın da hep yer alması bizim öncelikli amacımız ve aynı zamanda görevimizdir. Esnafımız artık haksız rekabet istemiyor. Bu haksız rekabeti bazen büyük mağazalar yaratıyor. Perakende sektörünün kuralsız ve büyükleri koruyan yapısı esnafın gelişmesini ve büyümesini engelliyor. Aksi halde esnaf ve sanatkar çok kısa zaman içerisinde yok olacak, üretim ve istihdam azalacak. Sonuçta ülke ekonomisi zarara uğrayacaktır. Biz fazla bir şey istemiyoruz, istediğimiz rakiplerimizle eşit şartlarda mücadele edebilmektir.''

Palandöken, toplantının ardından, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Şube Başkanı Selahattin Artantaş'ı makamında ziyaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler