Erdonan: Yerel yönetimler muhatabım değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tunceli Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek amacıyla asılan pankartların Belediye Başkanı tarafından indirtilmesine sert yanıt veren Erdoğan, "Başbakan'ın Tunceli'ye gelişini haber veren pankartların belediye araçları tarafından toplatılmasının hangi akla sığdığını Tuncelili kardeşlerimin ıtlahına bırakıyorum." dedi.

Yayınlanma: 25.10.2008 - 07:24
Abone Ol google-news

Merkez ilçe kongresine katılmak ve çeşitli açılışlar için Tunceli’ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Edoğan'ın konuşması şöyle:

"İstikrar ortamını sabote etmeye çalışanların kardeşlik diye bir derdi yok. Kimlik siyaseti yapmadık yapmayacağız. Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Günahsız vatandaşların arabalarını yakmak suretiyle acaba bu ülkeye barış gelir mi? Ne kadar güzel.. Düşünebiliyor musunuz vatandaş aracını gece kapısının önüne koyuyor. Gece yarısı bir bakıyor ki aracı yanıyor. Bunun hangi sevgi anlayışı içinde yeri var. Terörden, gerilimden beslenenler bunu yapar. Bunun demokrasi içinde yeri yok. Bu toprakların hamuru terörü değil, birliği, sevgiyi ortaya koyar. Terörün olduğu yerde sadece acı, gözyaşı, sefalat ve umutsuzluk vardır. Halkımız gerilim değil üretim istiyor, kriz değil yatırım istiyor. Gerilim isteyenlerin yatırım diye, demokrasi diye, yatırım diye bir derdi yok.

Pülümür depremi olduğu zaman hemen hükümetimiz olaya elini koymuş 45 tane konutu ahırlarıyla beraber inşa etmiş ve insanımıza teslim etmişti. Bu Ankara'nın Pülümür'ün yanında olduğuna gösteriyor.

Pek çokların yaptığı gibi Ankara'da oturduğu koltuklardan ahkam kesmiyoruz.
Yerel yönetim benim muhatabım değil. Yerel yönetim Başbakan olarak bana gelmiştir. Kabul edip sıkıntılarını dinledikten sonra Hükümet olarak bizden araç gereç yardımını bizden aldığı yardımın dışında ekstra olarka gönderdik ki belediye ayağa kalksın. Bazı gazetelerde Başbakan'ın Tunceli'ye gelişini haber veren pankartların belediye araçları tarafından toplatılmasının hangi akla sığdığını Tuncelili kardeşlerimin ıtlahına bırakıyorum."

 

Pankartlar indirildi

Erdoğan’ın gelişini protesto eden ve aralarında DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ile Belediye Başkanı Songül Arol Abdil'in de bulunduğu kalabalık, AKP İl Binasına siyah çelenk bıraktı.

Başbakan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek amacıyla asılan ve altında “Tunceli halkı” imzası olan pankartlar, Belediye Başkanı Songül Erol Abdil tarafından indirtilmişti.
 


Polise taciz ateşi

Tunceli’de dün akşam saatlerinde ise Merkez Esentepe mahallesindeki polis kontrol noktasına teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Saldırı sonrasında kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler