Vatoz balıklarıyla dalış

Turkuazoo çocukklar için sunduğu eğlence dolu aktivitelerine bir yenisini daha ekledi. Vatoz balıklarıyla dolu akvaryumun içinde şnorkelle dalış aktivitesi ilk günden yoğun ilgi gördü.

Yayınlanma: 04.10.2010 - 13:44
Abone Ol google-news

Turkuazoo’da yetişkinlere yönelik köpekbalıkları ile dalış programlarından sonra şimdi de çocuklar için vatoz balıklarıyla şnorkelli dalış aktiviteleri başladı. 14 yaşa kadar olan tüm çocukların katılabildiği Şnorkelle Dalış aktivitesi başladığı ilk günde çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Aile fertlerinin tümüne hitap eden dev akvaryumda anne babalar köpekbalıkları ile eğlence dalışına katılırken çocuklar da vatoz balıkları arasında şnorkelle dalış yapabiliyorlar. Turkuazoo’da görevliler eşliğinde, vatoz balıkları ile dolu bir akvaryumda gerçekleştirilen Şnorkelle Dalış aktivitesine 14 yaşına kadar olan bütün çocuklar katılabiliyor. Üstelik şnorkelle dalış aktivitesi dalış kıyafetleri ile gerçeklştirildiği için dalış yapacak çocuklarda yüzme bilgisi de aranmıyor.

Dalış yapacak çocuklara dalış öncesinde görevliler tarafından şnorkel kullanımı, vatoz balıkları ve akvaryumdaki canlılar hakkında bilgiledirme yapılmakla birlikte dalış giysi ve ekipmanları da Turkuazoo tarafından temin ediliyor.

Vatoz balıkları ile şnorkelle dalış aktivitesine katılan çocuklar vatoz balıklarını daha yakından izleme fırsatı da yakalıyorlar.

Turkuzoo sualtı dünyasını çocukların ayağına getiriyor


Turkuazoo’ya gelen çocuklar; ağzına su alarak 120 cm uzaklıktaki böcekleri bile %100 avlama yeteneğine sahip okçu balıklarını, kumkaplanı ve diğer 5 çeşit köpekbalıklarını, mavi kanlı at nalı yengeçlerini, Kayıp Balık Nemo’daki palyaço balıkları ve dorileri, yaptıkları  gövde gösterisi öpüşen iki balığı andıran “öpüşen gouramileri”,  tehlikeli türlerden dikenlerindeki zehir ile köpekbalığını bile öldürebilen aslan balıkları,  zehirli inek balıkları ve Köpekbalığı Hikayesi filminden ve Sünger Bob çizgifilminden hatırlayacakları, kendisini tehlikede hissedince düşmanını ürkütmek için balon gibi şişen  balon balıklarını, mürenleri, yeni gelen leopar desenli vatoslar ve köpek balığı yumurtalarını, boyu 3 metre ve dili 1 metre uzunluğa ulaşan, dili yerliler tarafından zımpara olarak kullanılan Arapayma balığını, denizatı, deniz yıldızı, Mata Mata (Ben Öldürürüm Ben Ölüdürürüm) kaplumbağalarını, ahtapot ve vatos yumurtalarını,  sergilendikleri yumurta kapsülünden çıkan ve tanklarda sergilelen kedi, köpek balıkları ve vatosları,  hatta Amazonlar’dan gelen dev tatlı su balıkları gibi dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen en özel ve en egzotik deniz canlısı türlerini bir arada da görme fırsatını yakalıyorlar.

Akvaryumun içinden geçen 80 metre uzunluğundaki Avrupa’nın en uzun akrilik sualtı tünellerinden biri olan tünel sayesinde, sanki balıklarla yüzüyormuş gibi bir gezinti imkânı sunan Turkuazoo’da çocuklar; 270 derecelik su altı görüş açısına sahip gözlem salonu ile deniz canlılarını daha yakından izleyebiliyorlar.

Turkuazoo’da gün içinde dalgıç şovları ve çocuklar için yüz boyama aktiviteleri gerçekleştiriliyor. Bunun yanısıra 4 adet Turkuazoo maskotu da akvaryumu ziyarete gelen çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler