Fenerbahçe'ye yaradı

Turkcell Super Ligi'nde ilginç bir hafta geride kaldı. Beşiktaş, Sıvas, Bursa, Trabzon, Galatasaray takıldı, şampiyon olamaz denen Fenerbahçe birden bire umutlanıvedi. Belli ki bu ligin altından çok sular akacak.

Yayınlanma: 27.10.2008 - 10:26
Abone Ol google-news

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin İnönü Stadı'nda Beşiktaş taraftarının huzuruna çıktığı ilk maç olma özelliği de taşıyan haftanın açılış maçında Beşiktaş ligin dişli takımlarından Sıvasspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda 2 puan kaybetti. Bu maç futbol kalitesi ve seyir zevki açısından tatmin edici,oldukça yüksek tempoda geçen bir karşılaşma oldu. Bu kaliteli futbolda her iki takımın da katkısının olduğunu belirtmek lazım.Hakem Halis Özkahya`nın oldukça başarılı bir yönetim gösterdiği maçta faul ve kart standartlarını iki takıma da adil uyguladığını söylemek mümkündü.Beşiktaş'ta  İbrahim Toraman ve Delgado,Sivasspor'da ise Mehmet Yıldız, Bilica, Musa en çok sivrilen isimler olarak dikkati çekti.
 
Lider Beşiktaş'ın kendi sahasında puan kaybettiği haftada liderlik şansını yakalayan Trabzonspor sahasında konuk ettiği Gaziantepspor karşısında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak liderlik şansını değerlendiremedi.Gaziantepspor golcü oyuncusu Beto'nun golüyle 1-0 öne geçerken Trabzonspor bu gole 2 dakika sonra Gökhan Ünal'la yanıt verdi.Trabzonspor bu golden sonra baskısını arttırır bir görüntü verse de Gaziantepspor`da bu ataklara oldukça etkili ve hızlı kontraataklarıyla cevap verdi.Hatta Trabzonspor`dan daha net pozisyonlara girdikleri söylenebilir.Bu sonuçla Gaziantepspor oldukça zorlu bir deplasmandan 1 puanla dönerek üst sıralardaki yerini korumuş oldu.
 
Galatasaray ise Olimpiakos maçındaki iyi futbolu ve aldığı 3 puanın moraliyle gittiği deplasmanda ligin sürpriz ekibi Eskişehirspor'a 4-2'lik sonuçla mağlup olarak şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldı.Sarı kırmızılılar 1-0 yenik duruma düştükleri maçta birara 2-1 üstünlük sağlamalarına rağmen ilerleyen dakikalarda yaptıkları inanılmaz defans hatalarıyla yenilmekten kurtulamadılar. Maçın hakemi Fırat Aydınus bu maçta Galatasaray`ın kazandığı 2.golde Baros'un elle oynayıp oynamadığı, Eskişehirspor`un beraberlik golünde ise ofsayt varmıydı yokmuydu tartışmaları ve sıkça başvurduğu sarı ve kırmızı kartlardaki kararlarıyla geceye damgasını vuran isimdi. Bu maç haftanın en bol kartlı maçı olma özelliğini taşıyordu.Eskişehirspor`un bu arada son 2 haftadki pozitif futbolu ve aldığı başarılı sonuçlar dikkat çekici ve takdire değer. Eskişehirspor`da Youla, Bülent Kocabey ve Sezgin, Galatasaray'da ise takımın tek ayakta kalan oyuncusu olan Ayhan önplana çıkan oyunculardı.
 
Şampiyonlar Ligi'nde aldığı 5-2'lik Arsenal mağlubiyeti sonrası çıkış arayan Fenerbahçe sahasında karşılaştığı ligin güçlü ekiplerinden Bursaspor`u 5-2 yenerek moral buldu.İki takımın da açık futbolu tercih ettiği,bol pozisyonlu bir karşılaşma olurken,Fenerbahçe`de Uğur Boral, Roberto Carlos ve Alex, Bursaspor`da ise Yusuf önplana çıkan oyunculardı.Maçın hakemi Tolga Özkalfa hatalı ve çelişkili kararlarıyla gündeme geldi.Semih'in nizami olduğu görünen golü iptali,Alex`in düşürülmesine devam demesi ve bunun ardından kendisine top fırlatan Edu`ya kırmızı yerine sarı kart göstermesi kararlarıyla kafalarda soru işaretlerine yol açan bir yönetim sergiledi.
 
Son haftalardaki yüksek form grafiği ile dikkat çeken Aykut Kocaman yönetimindeki Ankaraspor bu haftada Kocaelispor`u 4-0`lık net bir skorla yenerek üst sıralara doğru tırmanışını sürdürdü.İlk 38 dakikada ciddi bir tek gol pozisyonunun olmadığı,temponun çok düşük kaldığı maçta 38.dakikada De Nigris'in attığı golden sonra Kocaelispor çözülüp oyun disiplininden uzaklaşınca maç farklı bir netice ile bitti.Ankaraspor`da De Nigris ve Mehmet Çakır başarılı futbollarıyla öne çıkarken,Kocaelispor ise tedbir alınmadığı takdirde Bank Asya 1.Lige düşecek ilk aday olabileceği izlenimini verdi.
 
Ligde orta sıraları hedefleyen ve korkulu rüya görmek istemeyen Denizlispor ile Gençlerbirliği'nin Denizli'deki mücadelesi 2-2'lik beraberlikle sona erdi.Gençlerbirliği iki kez öne geçtiği ve birçok ciddi gol fırsatından faydalanamadığı maçta Denizli kalecisi Cenk'i geçemeyince defanstaki bireysel hatalar sonucu İzzet Akgül'ün 2 golüne engel olamadı ve 1 puana razı olmak zorunda kaldı.Denizlispor ise mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta fazla üretken olamadı,1 puanla sahadan ayrıldığına sevindi.
 
Ligde üst sıralar için mücadele eden Kayserispor Başkent deplasmanında karşılaştığı Ankaragücü'nü 3-1 mağlup ederek moral buldu.Ard arda aldığı yenilgilerle düşme çemberinin içerisine giren,teknik direktörlüğe Ünal Karaman'ı getiren Ankaragücü ise bir türlü toparlanma sürecine giremedi ve ateş hattından bu haftada çıkamadı.Bu maçta Ankaragücü takımında geçtiğimiz haftalarda görülen saha içi arızalarının devam ettiği gözlendi.Kayserispor'da Cangele, Mehmet Topuz, Ankaragücü'nde ise Jaba etkili oyunlarıyla göz doldurdular.
 
Konyaspor deplasmanda kazandığı Gaziantepspor maçının ardından seyircisi önünde çıktığı maçta İstanbul Büyükşehir Belediyesine 2-1 yenilerek taraftarını şaşırttı ve istikrarsız grafiğini sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediye ise geçen haftaki Antalya galibiyetinin ardından bu haftada yine İbrahim Akın`ın son dakika golüyle galip gelerek çıkışa geçti.
 
Antalyaspor`da ise son dakika sendromuna bir türlü çare bulunamıyor.Bir kez daha öne geçtikleri bir maçta yine üstün bir oyun ortaya koydukları halde savunmanın maç bittiği düşünülen bir anda yaptığı inanılmaz bir hatayla 1 puana razı olmak zorunda kaldılar.Hacettepe ise çok büyük bölümünü yenik götürdüğü maçta son dakikada bulduğu golle kazandığı 1 puanın sevincini yaşadı.Antalya'da Djeua, Hacettepe'de ise Mendonca sahanın en dikkat çeken isimleriydi.
 
Bu haftaya genel olarak baktığımızda en çarpıcı görüntüler ligde her hafta heyecanın artması, üç büyük takım Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor'un sahadan puan kaybıyla ayrılması, ligde üst sıralara çok sayıda takımın ortak duruma gelmesi,ligin sürpriz sonuçlara açık olduğunun görülmesiydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler